ΚΟΣΜΟΣ

Νέος σεισμός 6,3 Ρίχτερ στα ανοικτά της Ταϊβάν

Νέος σεισμός 6,3 Ρίχτερ στα ανοικτά της Ταϊβάν

Κτήριο που έχει υποστεί ζημιές μετά από σεισμό στην Ταϊβάν

AP Photo/Chiang Ying-ying

Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών σημειώθηκε την Παρασκευή (16/8) στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ταϊβάν, με τις Αρχές να συνιστούν στους κατοίκους με μηνύματα που εστάλησαν να παραμείνουν ψύχραμοι. 

Η μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της Ταϊβάν από πλευράς της εκτίμησε πως το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,3 βαθμοί και το εστιακό βάθος 9,7 χιλιόμετρα.

Η υπηρεσία έστειλε προειδοποιήσεις στα κινητά τηλέφωνα κατοίκων καλώντας τους να «παραμείνουν ψύχραιμοι και να καταφύγουν σε ασφαλές σημείο κοντά τους».

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS), από την άλληη ο σεισμός έχει εστιακό βάθος 15,4 χιλιομέτρων στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα ανοικτά της πόλης Χουάλιεν.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκε «καμία ζημιά» εξαιτίας του σεισμού.

Υπενθυμίζεται ότι, ένας ακόμη σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών ταρακούνησε την Πέμπτη (15/8) την κομητεία Γίλαν στο βορειοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν, ενώ άγνωστο παραμένει προς το παρόν εάν έχουν σημειωθεί ζημιές.

Η σεισμική δόνηση ήταν βάθους 9 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το μετεωρολογικό κέντρο, και σημειώθηκε στα ανοικτά των βορειανατολικών ακτών της.

Η κυκλοφορία του μετρό στην Ταϊπέι συνεχίζεται με χαμηλότερες ταχύτητες μετά τον σεισμό, σύμφωνα με τις αρχές.

Η Ταϊβάν κατέγραψε τον μεγαλύτερο σεισμό της τα τελευταία 25 χρόνια τον Απρίλιο, από τον οποίο σκοτώθηκαν 9 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 900.