ΚΟΣΜΟΣ

Παρέμβαση Ντέιβιντ Λάμι: Επείγει μια συμφωνία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων

O Βρετανός υπ. Εξωτερικών Ντέιντ Λάμι

AP Photo/Virginia Mayo

Να καταλήξουν «επειγόντως» σε συμφωνία παροτρύνει Ισραήλ και Παλαιστίνη ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι ενώ  υπογραμμίζει ότι ο κόσμος βρίσκεται «σε μια κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια σταθερότητα».   

«Οι επόμενες ώρες και ημέρες που θα μπορούσαν να καθορίσουν το μέλλον της Μέσης Ανατολής . Γι' αυτό σήμερα, και κάθε μέρα, παροτρύνουμε τους εταίρους μας σε όλη την περιοχή να επιλέξουμε την ειρήνη», γράφει σε ανάρτησή του στο Χ ο Ντέιβιντ Λάμι , τονίζοντας πως οι συνομιλίες στο Κατάρ είναι ευκαιρία για άμεση κατάληψη του πυρός.

Και η δήλωση του επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας συνεχίζει:

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια σταθερότητα. Οι επόμενες ώρες και ημέρες που θα μπορούσαν να καθορίσουν το μέλλον της Μέσης Ανατολή. Γι' αυτό σήμερα, και κάθε μέρα, παροτρύνουμε τους εταίρους μας σε όλη την περιοχή να επιλέξουμε την ειρήνη.

«Όπως κατέστησε σαφές το Ηνωμένο Βασίλειο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα, η κατάσταση στη Γάζα είναι καταστροφική.

«Το χτύπημα στο σχολείο al-Tabeen έδειξε ότι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα δεν έχουν πουθενά ασφαλές μέρος για να στραφούν.

«Αυτοί οι συνομιλίες είναι μια ευκαιρία για να εξασφαλιστεί μια άμεση κατάληψη του πυρός που προστατεύει τους αμάχους στη Γάζα, εξασφαλίζει την απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται με σκληρότητα από τον Χάμα και αποκαθιστά τη σταθερότητα σε μια επικίνδυνη στιγμή για την περιοχή.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί κάθε διπλωματικό μοχλό για την κατάληψη του πυρός. Την τελευταία εβδομάδα, μίλησα με εταίρους από όλη την περιοχή για την επείγουσα ανάγκη να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση και ο Πρωθυπουργός μίλησε με τους ομολόγους των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς και με τους προέδρους του Ιράν και της Αιγύπτου.

«Είναι σαφές από αυτές τις συνομιλίες ότι μια κατάληψη του πυρός όχι μόνο θα προστατεύσει τους αμάχους στη Γάζα, αλλά και θα ανοίξει τον δρόμο για μεγαλύτερη αποκλιμάκωση και θα φέρει την πολυπόθητη σταθερότητα για τη Μέση Ανατολή.

«Είναι προς το τόσο των Ισραηλινών όσο και των Παλαιστινίων να πετύχουν μια συμφωνία. Προτρέπω όλα τα μέρη να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις με καλή πίστη και να επιδείξουν την ευελιξία που πρέπει για την επίτευξη συμφωνίας.

«Ευχαριστώ το Κατάρ, την Αίγυπτο, τις ΗΠΑ και όλους τους εξωτερικούς φορείς για τις προσπάθειές τους στο συντονισμό αυτής της ζωτικής στιγμής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης