ΚΟΣΜΟΣ

Aυστραλός μετεωρολόγος έπαθε κρίση πανικού «στον αέρα» 

Aυστραλός μετεωρολόγος έπαθε κρίση πανικού «στον αέρα» 

Ο Αυστραλός μετεωρόλογος Νέιτ Μπερν

Sceen shot

Κατέρρευσε «στον αέρα» και αποσύρθηκε από το πλατό. Ο λόγος για τον Νέιτ Μπερν, παρουσιαστής δελτίου καιρού στην πρώτη εκπομπή ABC News Breakfast, ο οποίος έπαθε κρίση πανικού όπως δήλωσε ο ίδιος.

Ο Αυστραλός μετεωρολόγος και παραουσιαστής της εκπομπής «ABC News Breakfast» βρισκόταν στη μέση της μετάδοσης του δελτίου καιρού, όταν γύρω στις 6.30 το πρωί της περασμένης Τρίτης ξαφνικά σταμάτησε την πρόγνωση και απευθυνόμενους στους τηλεθεατές είπε:

«Θα πρέπει να σταματήσω για ένα δευτερόλεπτο. Κάποιοι από σας ίσως γνωρίζουν πως καμιά φορά παθαίνω κρίσεις πανικού και νομίζω πως αυτό συμβαίνει τώρα».

Ο Μπερν ζήτησε από την παρουσιάστρια Λίζα Μίλαρ να συνεχίσει με την εκπομπή ενώ εκείνος απομακρύνθηκε από το πλατό και η κάμερα εστίασε στη Μίλαρ.

Λίγα λεπτά αργότερα ο παρουσιαστής του καιρού πίσω και ζήτησε συγγνώμη για τη σύντομη αποχώρησή του.

«Συγγνώμη, αν τρόμαξα κάποιον», είπε ο Μπερν ενώ ο συμπαρουσιαστής Μάικλ Ρόουλαντ ελάφρυνε την ατμόσφαιρα λέγοντας αστειευόμενος πως είχε αγωνία μήπως χρειαζόταν να τελειώσει εκείνος τη μετάδοση του δελτίου καιρού.

Ο Νέιτ Μπερν, μετά την κρίση πανικού της Τρίτης, μίλησε στο BBC για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Όταν ήμουν στο πλατό κατάλαβα πως δυσκολευόμουν να αναπνεύσω. Και ξέρω πως αυτή η συγκεκριμένη θέση μπροστά στο video wall που δείχνει τον μετεωρολογικό χάρτη μου προκαλεί κρίσεις πανικού. Και όντως ενεργοποιήθηκε μια κρίση πανικού. Είναι μια φυσιολογική αντίδραση. Το σώμα μου άρχισε να μουδιάζει, άρχισα να ιδρώνω. Όλο μου το σώμα φώναζε, «τρέξε, φύγε, βγες έξω».

Ήξερα πως πρέπει να δώσω τη σκυτάλη στους συναδέλφους μου και μπορούσα να δω με την άκρη του ματιού μου ότι γινόταν μια κίνηση στο στούντιο. Δεν είχα καθαρή εικόνα, κάτι έπρεπε να κάνω ενώ βρισκόμουν σε κρίση πανικού και το μόνο πράγμα που μπορούσα να σκεφτώ ήταν να πω:"Έι, παθαίνω κρίση πανικού"», δήλωσε ο Μπερν.

Όταν η Μίλαρ συνέχισε την εκπομπή μέχρι να συνέλθει ο μετεωρολόγος, μίλησε για ένα άρθρο που έγραψε ο Μπερν το 2022 στο οποίο μιλάει για τις κρίσεις πανικού και αποκαλύπτει πως η πρώτη κρίση του συνέβη στο τηλεοπτικό πλατό.

Αυτή η αιτία δεν άλλαξε η άποψη που είχε μέχρι τότε ο παραουσιαστής για τα θέματα ψυχικής υγείας.

Ο Μίλαρ δήλωσε στους τηλεθεατές πως «είναι υπέροχο που ο παρουσιαστής του καιρού είναι τόσο ανοιχτός και ειλικρινής για αυτό που συμβαίνει».

Ο συμπαρουσιαστής της, Μάικλ Ρόουλαντ, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram το βίντεο με το συμβάν. Οι χρήστες στα σχόλια έδειξαν την αμέριστη στήριξή τους στον Νέιτ Μπερν. «Τον αγαπώ. Σε ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες», «Το χειρίστηκε τόσο καλά. Έντιμα και γενναία», «Μας αρέσει και το κούρεμά σου Νέιτ», «Θρύλοι και οι δύο σου», «Είναι το καλύτερο άτομο στην τηλεόραση», γράφουν, μεταξύ άλλων, οι χρήστες κάτω από την ανάρτηση του Ρούλαντ.