ΚΟΣΜΟΣ

CNNi: Ξεπέρασαν τους 40.000 οι νεκροί στη Γάζα - Ένα θλιβερό ορόσημο για τον πόλεμο

Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι απομακρύνονται απο τις βομβαδρισμλενες περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας 

AP Photo/Jehad Alshrafi

Περισσότεροι από 40.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της παλαιστινιακής Αρχής, ένα ακόμη «σκοτεινό ορόσημο» στη σύγκρουση που διαρκεί 10 μήνες.

Μόλις το τελευταίο 24ωρο ο ισραηλινός στρατός σκότωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση 40 ανθρώπους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τις 7 Οκτωβρίου σε 40.005. Αυτός ο απολογισμός σημαίνει πως ένας στους 55 ανθρώπους στον θύλακα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Περισσότεροι από 92.401 έχουν τραυματιστεί, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των Παλαιστινίων που βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

Η είδηση αυτή ​​ακολουθεί ένα ιδιαίτερα θανατηφόρο Σαββατοκύριακο για τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, όπου τουλάχιστον 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά τον βομβαρδισμό ενός σχολείου και ενός τζαμιού στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας όπου είχαν βρει καταφύγιο οι εκτοπισμένο.

Το πλήγμα επιβεβαίωσαν στο CNNi οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) αναφέροντας ότι «τουλάχιστον 19 τρομοκράτες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ εξοντώθηκαν» στο χτύπημα.

Το χτύπημα καταδικάστηκε διεθνώς, ακόμη και από τους πιο στενούς συμμάχους του Ισραήλ.

Νέες διαπραγματεύσεις χωρίς τη Χαμάς

Στη «σκιά» του ολοένα αυξανόμενου αριθμού των θυμάτων πραγματοποιείται σήμερα, 15 Αυγούστου και χωρίς τη Χαμάς νέος γύρος διαπραγματεύσεων για την κατάπαυση του πυρός.

Οι νέες αυτές συνομιλίες ακολουθούν τις δολοφονίες ανώτερων στελεχών στη Χαμάς και της υποστηριζόμενης από το Ιράν, δημιουργώντας νέους τριγμούς στο ενδεχόμενο της εκεχειρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης