ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκρουση Rafale στην Γαλλία: Νεκροί οι δύο πιλότοι που αναζητούνταν

Στρατιωτικό αεροσκάφος Rafale

AP Photo/Lewis Joly

Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο πιλότοι που αγνοούνταν, μετά την σύγκρουση δύο στρατιωτικών αεροσκαφών Rafale στη Γαλλία το μεσημέρι της Τετάρτης (14/8)

Η σύγκρουση σημειώθηκε ανάμεσα σε «δύο Mirage» στην περιοχή στο Μερτ-ε-Μοζέλ και άμεσα «ξεκίνησαν επιχειρήσεις αναζήτησης των πιλότων», των αεροσκαφών, όπως είχαν ανακοινώσει οι Αρχές.

«Ένας από τους πιλότους βρέθηκε, είναι σώος και αβλαβής» σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, καθώς έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πολεμικής αεροπορίας στη Le Monde, οι δύο πιλότοι βρίσκονταν στο ένα αεροσκάφος και ένας πιλότος στο άλλο. Ήταν ο τελευταίος που βρέθηκε σώος και αβλαβής.

«Ένα ατύχημα με δύο αεροσκάφη σημειώθηκε στο Μερτ-ε-Μοζέλ στην περιοχή Κολομπί-λε-Μπελ», τόνισε η νομαρχία σε ανακοίνωσή της, λέγοντας ότι «ενεργοποιήθηκε αμέσως το περιφερειακό επιχειρησιακό κέντρο και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο SATER (αεροπορική διάσωση) σε υποστήριξη στρατιωτικών δυνάμεων».

«Η στρατιωτική αρχή θα εκδώσει ανακοίνωση για τα αίτια του ατυχήματος», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι «θα δώσει νέα ενημέρωση για την κατάσταση μόλις γίνουν γνωστές νέες πληροφορίες».

Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης η σύγκρουση

«Πληροφορούμαστε με θλίψη τον θάνατο του σμηναγού Σεμπαστιέν Μαμπίρ και του υποσμηναγού Ματίς Λοράνς σε αεροπορικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης με Rafale», έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) Εμμάνουελ Μακρόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης