ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ αποκαλύπτει το ρωμαϊκό άγαλμα της συζύγου του ύψους 7 μέτρων

Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ αποκαλύπτει το ρωμαϊκό άγαλμα της συζύγου του ύψους 7 μέτρων

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η σύζυγός του Priscilla Chan

Peter Barreras/Invision/AP, File

Ο δισεκατομμυριούχος Μαρκ Ζάκερμπεργκ αποκάλυψε ένα γιγάντιο γλυπτό της συζύγου του, Πρισίλα Τσαν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του Facebook δημοσίευσε στο Instagram, το άγαλμα με τη λεζάντα «Φέρνοντας πίσω τη ρωμαϊκή παράδοση φτιάχνοντας γλυπτά της γυναίκας σου». Η Πρισίλα Τσαν στην ανάρτηση διακρίνεται να στέκεται δίπλα στο γλυπτό με μια ρόμπα, πίνοντας από μια κούπα που ταιριάζει με το χρώμα του αγάλματος.

Το μεγάλο γλυπτό κατασκευάστηκε από τον Daniel Arsham, έναν καλλιτέχνη με έδρα τη Νέα Υόρκη που έχει συνεργαστεί με επώνυμες εταιρείες όπως η Tiffany και ο Dior. Το χρώμα του δέρματος στο άγαλμα της Τσαν αποδίδεται με πράσινο χρώμα ενώ το σώμα της καλύπτει ένας μεγάλος ασημένιος μανδύας.

Το περιοδικό People σχολιάζοντας το γλυπτό, ανέφερε ότι στη ρωμαϊκή εποχή μερικές φορές αγάλματα κατασκευάζονταν για να τιμήσουν τους νεκρούς αγαπημένους τους ή «για να αναφέρονται σε σημαντικούς συγγενείς και να κάνουν ουσιαστικούς συνειρμούς».

Πολλοί από τους οπαδούς του Ζούκερμπεργκ ανταποκρίθηκαν θετικά στο γλυπτό και άλλοι πάλι όχι.

«Ωχ τόσο όμορφο, τυχερό κορίτσι», έγραψε ένας χρήστης άτομο, ενώ ο λογαριασμός «The Billlionaires [sic] Lifestyle» , που δημοσιεύει φωτογραφίες πλουσίων και ακριβά πράγματα, δημοσίευσε: «Αυτό θα έπρεπε να είναι σε μουσείο», συνοδευόμενο από emojis με χειροκροτήματα.

«Φαίνεται κάπως άσχημο», έγραψε άλλος χρήστης.