ΚΟΣΜΟΣ

Με 40άρια η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου - Που το θερμόμετρο θα χτυπήσει «κόκκινο»

Με ομπρέλες και καπέλα οι πολίτες για να προστατευτούν από τον καυτό ήλιο

INTIME NEWS

Με τη θερμοκρασία να φτάνει στο «κόκκινο» και συγκεκριμένα τους 40 βαθμούς προβλέπεται ο καιρός ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο με κυρίως ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα νότια, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 18 έως 37-39 βαθμούς. Στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 20 έως 38-40 βαθμούς.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38-40 βαθμούς, με τις μέγιστες θερμοκρασίες στα δυτικά να φτάνουν τοπικά τους 41 βαθμούς.

Στα Επτάνησα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37-39 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 33-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά τους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με παρόμοιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς, με τις μέγιστες στα ανατολικά να είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ για αύριο 15 Αυγούστου

Γενικά αίθριος καιρός. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τους 39 με 40 και πιθανώς στη δυτική Στερεά τους 41 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φθάσει τους 33 με 34 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 με 38 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4, από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο το απόγευμα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 38 και στα ηπειρωτικά έως 39 με 40 και τοπικά στη δυτική Στερεά 41 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και τοπικά στη νότια Εύβοια 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 38, τοπικά έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 με 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στις Σποράδες τοπικά 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 με 40 και στις Σποράδες έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης