ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τρία εκατ. δολάρια ζητά η οικογένεια του Άιζακ Χέιζ από τον Τραμπ - Ο λόγος της αγωγής

Ο δημοκρατικός διεκδικητής των Αμερικανικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης

(AP Photo/Rick Bowmer)

Το ποσό των τριών εκατομμυρίων δολαρίων διεκδικεί η οικογένεια του θρύλου της σόουλ Άιζακ Χέιζ από τον διεκδικητή των προεδρικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ καθώς χρησιμοποιεί στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις το τραγούδι «Hold On, I'm Coming». 

Η οικογένεια του εκλιπόντος θρύλου της σόουλ Άιζακ Χέιζ ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να πάψει να παίζει το τραγούδι «Hold On, I'm Coming» στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του, επιμένοντας ότι θα πρέπει να καταβάλει 3 εκατ. δολάρια σε δικαιώματα για τη μέχρι τώρα χρήση του.

Ο γιός του Άιζακ Χέιζ έστειλε νομική ειδοποίηση στον Τραμπ και την ομάδα του, την οποία δημοσιοποίησε επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απειλώντας με αγωγή τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, αν δεν συμμορφωθεί μέχρι τις 16 Αυγούστου.

Η οικογένεια ζητάει 3 εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα για την επανειλημμένη μη εγκεκριμένη χρήση από την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ του εν λόγω τραγουδιού στο διάστημα από το 2022 ως το 2024.

Στην επιστολή, η οικογένεια Χέιζ αναφέρει πως «ζήτησε επανειλημμένα» από τον Τραμπ να σταματήσει να χρησιμοποιεί το τραγούδι, όμως επικαλείται 134 περιπτώσεις στις οποίες η προεκλογική εκστρατεία του συνέχισε εντούτοις να το χρησιμοποιεί.

Το τραγούδι, γραμμένο από τον Άιζακ Χέιζ και τον Ντέιβιντ Πόρτερ, είχε ερμηνευθεί σε πρώτη εκτέλεση το 1966 από το ντουέτο Sam & Dave. Ο Χέιζ πέθανε στις 10 Αυγούστου 2008.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης