ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Για απόπειρα φόνου κατηγορείται ο 32χρονος που μαχαίρωσε 11χρονη

Βρετανοί αστυνομικοί

(AP Photo/Alberto Pezzali)

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας βρίσκεται ο 32χρονος άνδρας που επιτέθηκε με μαχαίρι σε 11χρονο κορίτσι στην πλατεία Λέστερ στο Λονδίνο, το πρωί της Δευτέρας.

Όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία, ο δράστης της επίθεσης Ιοάν Πιντάρου κατηγορείται επίσης για οπλοκατοχή επειδή είχε στην κατοχή του το μαχαίρι

Υπενθυμίζεται ότι το 11χρονο κορίτσι τραυματίσθηκε σοβαρά κατά το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, λίγο μετά τις 11:30 (τοπική ώρα, 13:30 ώρα Ελλάδας) στην πλατεία Λέστερ, αλλά η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, είχε ανακοινώσει η αστυνομία

Ενώ αρχικά πιστευόταν ότι είχε τραυματισθεί και η 34χρονη μητέρα του κοριτσιού, αργότερα επιβεβαιώθηκε πως το αίμα επάνω της ήταν από τα τραύματα της κόρης της και όχι από δικά της, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η αστυνομία πρόσθεσε πως δεν προκρίνει το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης και διευκρίνισε πως ο ύποπτος και το θύμα δεν φαίνεται να γνωρίζονταν.

Η αστυνομία υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της το θάρρος εργαζομένων σε καταστήματα της περιοχής, οι οποίοι επενέβησαν για να προστατεύσουν το παιδί και να θέσουν υπό έλεγχο το δράστη.

Ο Αμπντουλάχ, ένας εργαζόμενος σε ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, είπε πως επενέβη αφού «άκουσε μια κραυγή» και είδε έναν άνδρα να επιτίθεται στο παιδί: «Πήδηξα πάνω του, έπιασα το χέρι του που δεν κρατούσε το μαχαίρι και τον έριξα καταγής», εξήγησε μιλώντας στο πρακτορείο PA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης