ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ίλον Μασκ σε ρόλο δημοσιογράφου - Θα πάρει συνέντευξη από τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ίλον Μασκ σε ρόλο δημοσιογράφου - Θα πάρει συνέντευξη από τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ίλον Μασκ με τον Ντόναλντ Τραμπ

AP Photo/Alex Brandon

Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί πολύ πρόκειται να πάρει ο Ίλον Μασκ, στο Χ (πρώην Twitter) από τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ .

Η συνέντευξη, η οποία είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Δευτέρας (12/8)θα μπορούσε να προσφέρει στον πρώην πρόεδρο την ευκαιρία για να βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο, σε μια περίοδο κατά την οποία η προεκλογική εκστρατεία του θεωρείται πως κάνει κοιλιά.

Διευρύνεται το κοινό του Τραμπ

Η συνέντευξη στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Μασκ θα μπορούσε να επιτρέψει στον Τραμπ να έχει πρόσβαση σε ένα κοινό διαφορετικό από τους πιστούς τους Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που προσέρχονται στις συγκεντρώσεις του. Εντούτοις παρόμοια γεγονότα στην εν λόγω πλατφόρμα έχουν αντιμετωπίσει τεχνικά προβλήματα.

«Θα κάνω κάποια τεστ καθαρισμού του συστήματος απόψε και αύριο πριν από τη συζήτηση», έγραψε ο Μασκ στην πλατφόρμα του, γνωστή προηγουμένως ως Twitter.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ζωντανά από τον επίσημο λογαριασμό του Τραμπ στο X, ανακοινώθηκε την Κυριακή, από την προεκλογική εκστρατεία του. Η πρόσβαση του Τραμπ στο λογαριασμό του, τον @realDonaldTrump, αποκαταστάθηκε ένα μήνα αφότου ο Μασκ αγόρασε το τότε Twitter. Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της πλατφόρμας είχαν αναστείλει την πρόσβαση του πρώην προέδρου σ' αυτή μετά την επίθεση των οπαδών του στο Κογκρέσο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Ο Μασκ έχει επίσης ιδρύσει μια οργάνωση που συγκεντρώνει χρήματα για να υποστηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Η εν λόγω επιτροπή πολιτικής δράσης βρίσκεται τώρα υπό έρευνα στο Μίσιγκαν για πιθανές παραβιάσεις νόμων της πολιτείας για τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τους ψηφοφόρους.

Ο Τραμπ, ο οποίος ήταν από παλιά επικριτής των ηλεκτρικών οχημάτων, άλλαξε στάση μετά την υποστήριξη που δέχθηκε από τον Μασκ.

«Είμαι υπέρ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πρέπει να είμαι, επειδή ο Ίλον με υποστήριξε πολύ σθεναρά. Έτσι δεν έχω επιλογή» δήλωσε ο Τραμπ στη διάρκεια συγκέντρωσης στις αρχές Αυγούστου.