ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια

Από φωτιά στην Ζαπορίζια στην Ουκρανία

(AP Photo/Andriy Andriyenko) φωτογραφία αραχείου

Κατασβέστηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ στον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας (12/08) ο επικεφαλής των αρχών που έχει τοποθετήσει η Ρωσία στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

«Η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σε πύργο ψύξης στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια έπειτα από επίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατασβέστηκε πλήρως», ανέφερε ο αξιωματούχος αυτός, ο Βλαντίμιρ Ρόγκοφ.

Από την πλευρά του το Κίεβο κατηγόρησε τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πως έβαλαν φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο, το μεγαλύτερο της Ευρώπης.

Το βράδυ της Κυριακής 11/08 Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ρωσικές δυνάμεις άναψαν μια φωτιά στις εγκαταστάσεις του κατεχόμενου από τη Ρωσία πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία.

Όπως είπε, η φωτιά ήταν ορατή από εδάφη που ελέγχονται από το Κίεβο, τόνισε, ωστόσο ότι οι δείκτες ακτινοβολίας ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ένας τοπικός αξιωματούχος στην ουκρανική πόλη Νικόπολη είπε ότι υπάρχουν ανεπίσημες πληροφορίες ότι οι ρωσικές δυνάμεις έβαλαν φωτιά καίγοντας ελαστικά αυτοκινήτων στους πύργους ψύξης. Κάλεσε τους κατοίκους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Λίγα λεπτά αργότερα, η ρωσική διοίκηση του κατεχόμενου ουκρανικού πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια ανακοίνωσε ότι δυνάμεις πυρόσβεσης εργάζονται για την κατάσβεση μιας πυρκαγιάς κοντά στους πύργους ψύξης του σταθμού, τονίζοντας ότι η φωτιά δεν επηρέασε καθόλου το εργοστάσιο και δεν είχε καμία επίπτωση στην ασφάλεια του σταθμού.

Ο διορισμένος από τη Μόσχα επικεφαλής της περιφέρειας Ζαπορίζια, Εβγκένι Μπαλίτσκι, κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ξεκίνησε τη φωτιά βομβαρδίζοντας την κοντινή πόλη Ενερχοντάρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Παπαζάχος για τα σενάρια μεγάλου σεισμού: Ας προφυλαχτούμε από τους επιστημονικούς τσαρλατάνους

ΕΛΛΑΔΑ

80 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς: «Κώστα τα παιδιά μου» πρόλαβε μόνο να πει ο πατέρας μου

ΕΛΛΑΔΑ

Άνδρος: «Με χτύπησε ο καταπέλτης, μπλόκαρε το κιβώτιο ταχυτήτων»: Η περιγραφή της οδηγού του ΙΧ

ΣΠΟΡ

Η χώρα με τα λιγότερα μετάλλια στους Ολυμπιακούς: Γιατί πέφτει όλο και πιο χαμηλά στην κατάταξη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τύμβος Καστά δέκα χρόνια μετά: Ανασκαφή με παγκόσμιο ενδιαφέρον και τον επίλογο να μην έχει γραφτεί

ΚΟΣΜΟΣ

Οι μεγάλες αλλαγές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες: Τα νέα αθλήματα – Ποια κόβονται

ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Πώς συνέβη η αιματηρή συμπλοκή με τους τρεις τραυματίες στο beach bar - Πέντε συλλήψεις

ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Τραγωδία δίχως τέλος στον ΒΟΑΚ - Υπέκυψε και τρίτος νεαρός από το σοβαρό τροχαίο (vid&pics)

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης