ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι το Ιράν αποφάσισε να επιτεθεί στο Ισραήλ

Ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι το Ιράν αποφάσισε να επιτεθεί στο Ισραήλ
AP Photo/Vahid Salemi

Οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι το Ιράν έχει αποφασίσει να επιτεθεί απευθείας στο Ισραήλ και μπορεί να το πράξει αυτό εντός λίγων ημερών, δήλωσε σήμερα ο δημοσιογράφος του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios, Μπαράκ Ραβίντ, επικαλούμενος δύο πηγές.

Η επίθεση θα γίνει ως αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη στα τέλη Ιουλίου, πρόσθεσε ο Ραβίντ.

Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει ούτε αρνηθεί την ευθύνη για τη δολοφονία Χανίγια.

Εν τω μεταξύ, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα πως ξεκίνησαν στρατιωτικά γυμνάσια στο δυτικό τμήμα του Ιράν , στέλνοντας ένα μήνυμα «ετοιμότητας» στο Ισραήλ .

Τα στρατιωτικά γυμνάσια, τα οποία ξεκίνησαν την Παρασκευή (9/8) θα συνεχιστούν έως την Τρίτη (13/8).

Συνεχίζονται στη δυτική επαρχία Κερμανσάχ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, με στόχο «να βελτιωθεί η μαχητική ετοιμότητα και επαγρύπνηση», είπε στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως, τα γυμνάσια λαμβάνουν χώρα ενώ το Ιράν έχει υποσχεθεί να αντεπιτεθεί στο Ισραήλ, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια την 31η Ιουλίου στην Τεχεράνη.

Όπως μετέδωσαν ιρανικά ΜΜΕ, ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φανταβί δήλωσε την Παρασκευή ότι οι εντολές του ανώτατου ηγέτη του Ιράν σχετικά με τη σκληρή απάντηση στο Ισραήλ και την εκδίκηση για τον θάνατο του Χανίγια είναι σαφείς και θα εφαρμοστούν με τον «καλύτερο δυνατό τρόπο».