Σολτς προς Νετανιάχου: «Αμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα - Ο ανθρώπινος πόνος έιναι τεράστιος»

O καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς (δεξιά) με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου
AP Photo/Leo Correa, PoolΜια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα συνιστούσε ένα «αποφασιστικό βήμα» προς μία αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, τόνισε ο Όλαφ Σολτς στον Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα (11/8).
Ο Γερμανός καγκελάριος εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τον κίνδυνο ενός περιφερειακού πολέμου στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης σήμερα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, έγινε γνωστό από έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο στο Βερολίνο.
Ο Σολτς κατέστησε σαφές ότι η γερμανική κυβέρνηση καταδικάζει σθεναρά τις απειλές από το Ιράν, την οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο και άλλους σε βάρος της ασφάλειας του Ισραήλ και των πολιτών του, δήλωσε ο εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπίχνερ.
Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο ηγετών, ο Όλαφ Σολτς τόνισε ότι μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα συνιστούσε ένα «αποφασιστικό βήμα» προς μία αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.
Ο Γερμανός καγκελάριος «υπογράμμισε ότι έχει έρθει ο καιρός να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων και την εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός», ενώ επέμεινε ότι «το τέλος του πολέμου στη Γάζα θα αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα προς μία αποκλιμάκωση στην περιοχή», είπε ο Μπίχνερ.
Όπως σημείωσε ο Σολτς, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «πολλοί στρατιωτικοί στόχοι» στη μάχη κατά της Χαμάς έχουν επιτευχθεί, όμως ο ανθρώπινος πόνος στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζει να είναι «τεράστιος».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντολή εκκένωσης της Χαν Γιουνίς - Οικογένειες με παιδιά εγκατέλειπαν το σημείο μέσα στη νύχτα

Χιλιάδες διαδηλώνουν στο Τελ Αβίβ - Απαιτούν να επιστρέψουν οι όμηροι από τη Λωρίδα της Γάζας

Ξεκίνησε στρατιωτικά γυμνάσια το Ιράν - Μήνυμα ετοιμότητας προς το Ισραήλ

Voucher για αγορά Laptop: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα - Δείτε αν είστε δικαιούχος
05:00
Μέσω προπληρωμένων καρτών από 15/3 η καταβολή παροχών της ΔΥΠΑ - Μπόνους συμμετοχή σε «λοταρία»
04:00
Ξεκίνησε η υποβολή δικαιολογητικών ΑΣΕΠ για το «Βοήθεια στο Σπίτι» - Κατηγορία ΔΕ
03:00
Επίδομα Παιδιού: Εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις - Πότε κλείνει η πλατφόρμα
02:00.jpg?t=oztjBR8y0r9OaqvDOw1qxQ)