ΚΟΣΜΟΣ

Σειρήνες ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ για μπαράζ ρουκετών από τον Λίβανο

Σειρήνες ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ για μπαράζ ρουκετών από τον Λίβανο

Φωτογραφία αρχείου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σειρήνες προειδοποίησης για εισερχόμενες ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ήχησαν το απόγευμα του Σαββάτου στο βόρειο Ισραήλ.

Νωρίτερα ένα μπαράζ 10 ρουκετών εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο με προορισμό τη Δυτική Γαλιλαία. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι ρουκέτες έπληξαν ανοιχτές περιοχές, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί. Τα στρατεύματα βομβάρδισαν τις θέσεις εκτόξευσης με πυροβολικό. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Σύμφωνα με το Times of Israel, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ισχυριζόμενη ότι βομβάρδισε τη βόρεια κοινότητα της Αϊλόν με ρουκέτες Katyusha, ως απάντηση στις πρόσφατες επιδρομές του ισραηλινού στρατού στο νότιο Λίβανο.

Μεταξύ άλλων ακούστηκαν στις πόλεις Σαφέντ, Ρος Πινά, Γκαντότ, Τζαχάρ Κφαρ Χανάσι και Καρκόμ.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έσπασαν το φράγμα του ήχου στη Βηρυτό

Εν τω μεταξύ, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έσπασαν ξανά το φράγμα του ήχου πάνω από την Βηρυτό, αναφέρει το Al Jazeera.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η τελευταία αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στην πόλη Majdal Selm του νότιου Λιβάνου τραυμάτισε δύο άτομα, εκ των οποίων ένας νοσηλευτής, αναφέρει το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου.

Από τις 8 Οκτωβρίου, το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανταλλάσσουν σχεδόν καθημερινά χτυπήματα στα μεταξύ τους σύνορα.

Από τις επιθέσεις του Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 562 άνθρωποι στο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων 116 αμάχων, σύμφωνα με τον απολογισμό του πρακτορείου ειδήσεων AFP. Από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 18 στρατιώτες και έφεδροι καθώς και 26 πολίτες, σύμφωνα με τους Times of Israel.