ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων που από τύχη δεν μπήκαν στην μοιραία πτήση στη Βραζιλία

Αεροφωτογραφία από την αεροπορική τραγωδία στη Βραζιλία

EPA/ISAAC FONTANA

Σοκάρουν οι μαρτυρίες επιβατών που ήθελαν να πετάξουν με την μοιραία πτήση στην  Βραζιλία, αλλά δεν βρήκαν κενές θέσεις.

«Πήγα νωρίς στο αεροδρόμιο περίμενα, αλλά τίποτα. Πήγε 11 η ώρα και μου είπαν ότι δεν επιβιβάζεστε σε αυτό το αεροπλάνο, έχει ξεπεραστεί το όριο επιβίβασης. Προσπάθησα να ανέβω του είπα "άσε με να ανέβω πρέπει να φύγω με αυτό το αεροπλάνο" και μου είπε "όχι"» λέει πολίτης που θέλησε να ταξιδέψει με το αεροπλάνο το οποίο συνετρίβη.

«Μάλωσα με τον υπάλληλο του αεροδρομίου όμως αυτός μου έσωσε τη ζωή. Ψάχνω να βρω τον άνθρωπο που δεν με άφησε να ανέβω να το ευχαριστήσω», λέει άλλος πολίτης που τελικά δεν ταξίδεψε με την μοιραία πτήση.

Τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος κοντά στο Σάο Πάολο στην Βραζιλία, που στοίχισε τη ζωή σε 61 ανθρώπους, εξετάζουν οι Αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με βίντεο που έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο και τα οποία βρίσκονται στα «χέρια» των αρμοδίων, το αεροσκάφος «ATR-72» αρχίζει να περιστρέφεται εκτός ελέγχου και να πέφτει πίσω από ένα σύμπλεγμα δέντρων κοντά σε σπίτια. Αμέσως μετά πυκνός καπνός «σκέπασε» την περιοχή.

«Έκανε περιστροφή, αλλά δεν προχωρούσε» δήλωσε στο Reuters κάτοικος της περιοχής για να προσθέσει πως «λίγο μετά έπεσε από τον ουρανό και εξερράγη.

Το ενάμισι λεπτό της μοιραίας πτήσης στη Βραζιλία

Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την πτώση του αεροπλάνου που συνετρίβη στην πολιτεία Σάο Πάολο της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα 62 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Όλα φαίνεται να συνέβησαν μέσα σε ενάμισι λεπτό.

Όπως φαίνεται σε αυτά, το αεροπλάνο στροβιλίζεται στον αέρα πριν από τη συντριβή, ενώ οι άνθρωποι από κάτω ουρλιάζουν, καθώς το βλέπουν να πέφτει στο έδαφος. Σε άλλα, φαίνονται τα συντρίμμια του αεροπλάνου που έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί, ωστόσο κανείς στην περιοχή όπου συνετρίβη δεν τραυματίστηκε.

Τα δεδομένα παρακολούθησης πτήσεων δείχνουν ότι το ATR 72-500, ένα δικινητήριο αεροπλάνο, έπεσε 17.000 πόδια σε μόλις ένα λεπτό, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές γιατί.

Η πτήση αναχώρησε από το Κασκαβέλ, στην πολιτεία Παράνα της Βραζιλίας, και κατευθυνόταν προς το Γκουαρούλος, στην πολιτεία Σάο Πάολο, όταν έχασε το σήμα λίγο πριν τις 13:30 τοπική ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Flightradar24.

Άρχισε να χάνει υψόμετρο ενάμιση λεπτό προτού συντριβεί. Το αεροπλάνο ταξίδευε στα 17.000 πόδια μέχρι τις 13:21 μ.μ., όταν έπεσε περίπου 250 πόδια σε 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια σκαρφάλωσε περίπου 400 πόδια σε περίπου οκτώ δευτερόλεπτα.

Οκτώ δευτερόλεπτα αργότερα, έχασε κάτι λιγότερο από 2.000 πόδια. Στη συνέχεια, σε περίπου ένα λεπτό, άρχισε να κατεβαίνει γρήγορα - χάνοντας περίπου 17.000 πόδια σε μόλις ένα λεπτό.

Η τελευταία μετάδοση δεδομένων από το αεροπλάνο έγινε στις 1:22 μ.μ.

Ο Λουίζ Αγκούστο ντε Ολιβέιρα περιέγραψε τη στιγμή που το αεροπλάνο έπεσε σε ένα κομμάτι της ιδιοκτησίας του. «Το αεροπλάνο συνετρίβη στο σπίτι μου», είπε στο Reuters. «Ήμασταν τρία άτομα στο σπίτι - εγώ, η γυναίκα μου και η υπηρέτρια - είμαστε όλοι καλά».

«Πιστεύαμε ότι ήταν ένα ελικόπτερο που υπέστη τεχνητή βλάβη λόγω του θορύβου… και ξαφνικά είδαμε το αεροσκάφος να εκρήγνυται στο γκαράζ του σπιτιού μου», συνέχισε.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το τι προκάλεσε τη συντριβή. Το αεροπλάνο είχε δύο μαύρα κουτιά.

Εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο συνετρίβη το αεροπλάνο -έπεσε οριζόντια στο έδαφος- όλα τα θύματα ήταν ακόμη καθισμένα κατά τη διάρκεια της συντριβής και κανένα πτώμα δεν εκτινάχθηκε από το σημείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης