ΚΟΣΜΟΣ

«Τρομοκρατημένη» η ΕΕ από το αιματοκύλισμα στη Γάζα - «Σοκαρισμένο» και το Λονδίνο

Nεαροί παλαιστίνιοι στην αυλή του σχολείου στο οποίο είχαν καταφύγει χιλιάδες πρόφυγες μέσα στην πόλη της Γάζας και το οποίο βομβάρδισαν οι ισραηλινοί. 

AP Photo

«Τρομοκρατημένος» από το πολύνεκρο ισραηλινό χτύπημα εναντίον σχολείου στη Γάζα δηλώνει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ

«Τρομοκρατημένος από τις εικόνες του σχολείου της Γάζα που χρησιμοποιείτο ως καταφύγιο, το οποίο επλήγη από ένα ισραηλινό πλήγμα, που προκάλεσε δεκάδες θύματα μεταξύ των Παλαιστινίων. Τουλάχιστον 10 σχολεία έχουν στοχοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτές τις σφαγές», έγραψε ο Μπορέλ στο Χ.

Στο μεταξύ το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα (10/8) τον επίσημο απολογισμό: 39.790 νεκροί στον παλαιστινιακό θύλακα από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ.

Τουλάχιστον 91 άνθρωποι σκοτώθηκαν το τελευταίο 48ωρο, αναφέρει το υπουργείο σε ένα δελτίο Τύπου, όπου προστίθεται πως 92.002 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου.

Οι 93 νεκροί από τον βομβαρδισμό σχολείου στην πόλη της Γάζας σήμερα, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, δεν φαίνεται να έχουν συμπεριληφθεί στον συνολικό απολογισμό.

«Σοκαρισμένη» και η Βρετανία

Και η Βρετανία δηλώνει «σοκαρισμένη» από τον πολύνεκρο ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο στη Γάζα, και ζητά «άμεση κατάπαυση του πυρός».

«Η Χαμάς πρέπει να σταματήσει να θέτει σε κίνδυνο του αμάχους, το Ισραήλ πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Ντέιβιντ Λάμι στο Χ.

«Χρειαζόμαστε μια άμεση κατάπαυση του πυρός για την προστασία των αμάχων, την απελευθέρωση όλων των ομήρων και τον τερματισμό των περιορισμών στην παροχή βοήθειας», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης