ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Η Χάρις χειρότερη από τον Μπάιντεν - Την προκάλεσε σε τριπλό ντιμπέιτ

Τραμπ: Η Χάρις χειρότερη από τον Μπάιντεν - Την προκάλεσε σε τριπλό ντιμπέιτ

O Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη τύπου στο Μαρ Λάγκο  

AP Photo/Alex Brandon

Ολομέτωπη επίθεση στην Κάμαλα Χάρις εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη στο Μαρ α Λάγκο στη Φλόριδα το βράδυ της Πέμπτης (8/8) λέγοντας ότι είναι χειρότερη από τον Τζο Μπάιντεν, ενώ πρόσθεσε ότι ανυπομονεί για το ντιμπέιτ μαζί της.  

«Έχουμε κάποια που δεν έχει λάβει ούτε μία ψήφο για πρόεδρος», είπε αναφερόμενος στη Χάρις.

Μάλιστα δήλωσε ότι είναι «πολύ χαρούμενος» που θα κατέβει στις εκλογές εναντίον της Κάμαλα Χάρις αντί του Τζο Μπάιντεν.

«Την αποκαλούμε την πρώτη χαμένη», δήλωσε ο Τραμπ επειδή η Χάρις εγκατέλειψε την πρώτη της προεδρική εκστρατεία νωρίς στον κύκλο, το 2019, πριν ξεκινήσει η προκριματική περίοδος του 2020.

Ο ίδιος έσπευσε να υπογραμμίσει το γεγονός ότι η Χάρις «δεν έχει δώσει συνέντευξη» από τότε που έγινε υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

«Δεν μπορεί να δώσει συνέντευξη. Είναι μόλις και μετά βίας ικανή», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θα είναι μια μεγάλη αποτυχία, θα είναι μια αποτυχία που όμοιά της δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος αν γινόταν πρόεδρος» υπογράμμισε.

Έρχεται Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί η χώρα αν κερδίσουν οι Δημοκρατικοί το Λευκό Οίκο προειδοποιώντας για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μια ύφεση «της μορφής του 1929» και ένα έθνος που θα κατακλυστεί από μετανάστες νότια των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού.

«Νομίζω ότι η χώρα μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πιο επικίνδυνη θέση που έχει βρεθεί ποτέ, από οικονομικής άποψης, από άποψη ασφάλειας», είπε, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ο «χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας μας» και ότι ο αντιπρόεδρος Χάρις κατατάσσεται επίσης στον πάτο των ανθρώπων που κατέχουν τη δεύτερη θέση.

Πυρά κατά Γουόλς και Μπάιντεν

Από τα πυρά του δεν γλίτωσαν ούτε ο αντιπρόεδρος της Τιμ Γουόλς, ούτε ο απερχόμενος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Αναφερόμενος στον υποψήφιο αντιπρόεδρο της Χάρις, Τιμ Γουόλς τον χαρακτήρισε «ριζοσπαστικό αριστερό», προσθέτοντας ότι «έχει θέσεις που δεν είναι καν δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι υπάρχουν».

Για τον Μπάιντεν είπε ότι του «αφαιρέθηκε» η προεδρία.

Προτείνει τρία ντιμπέιτ πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου

Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι θέλει να γίνουν τρεις τηλεμαχίες πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Θα θέλαμε να κάνουμε τρία ντιμπέιτ. Πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουμε τρία ντιμπέιτ», δήλωσε ο Τραμπ.

Συγκεκριμένα είπε ότι είναι πρόθυμος να εμφανιστεί ξεχωριστά στο Fox, το NBC και το ABC, όλα αυτά μέσα στον Σεπτέμβριο.

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνουν συζητήσεις και συμφωνήσαμε με το Fox για την ημερομηνία της 4ης Σεπτεμβρίου. Συμφωνήσαμε με το NBC με την προϋπόθεση ότι θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου. Και έχουμε συμφωνήσει με το ABC στις 25 Σεπτεμβρίου», υπογράμμισε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ είχε συμφωνήσει προηγουμένως σε ένα ντιμπέιτ με τον πρόεδρο Μπάιντεν στο ABC στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά στη συνέχεια υπαναχώρησε από αυτή τη δέσμευση και κάλεσε την Χάρις να συμμετάσχει μαζί του σε ένα ντιμπέιτ στο Fox News.

Η Χάρις είχε προηγουμένως συμφωνήσει με το ντιμπέιτ του ABC στις 10 Σεπτεμβρίου.

Τελικά στη συνέντευξή του ο Τραμπ δήλωσε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις και θα συμμετάσχει στην τηλεμαχία της 10ης Σεπτεμβρίου στο ABC απέναντι στη Χάρις.

Γιατί «πάγωσε» η προεκλογική του εκστρατεία

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση που έδωσε σε ερώτηση του CNNi για ποιο λόγο δεν κάνει ενεργός αυτή την εβδομάδα προεκλογικά.

Όπως εξήγησε «προηγείται με μεγάλη διαφορά και αφήνω να περάσει το συνέδριό τους» αφού προηγουμένως είχε χαρακτηρίσει ηλίθια την ερώτηση της Κρίστεν Χολμς.

Ωστόσο, τελευταία δημοσκόπηση, που διεξήχθη από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Marquette, δίνει στην Χάρις προβάδισμα έξι μονάδων μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων.

Ο Τραμπ έχει ενοχληθεί από τα ποσοστά της αντιπάλου του στις δημοσκοπήσεις και την κάλυψη που απολαμβάνει από τα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με την Washington Post.

«Η κούρσα έχει αλλάξει», δήλωσε στο Reuters ο Κόρεϊ Λεβαντόφσκι, μακροχρόνιος σύμβουλος του πρώην προέδρου, αν και είπε ότι η κούρσα εξακολουθεί να ευνοεί τον Τραμπ. «Πολλοί από εμάς θέλαμε να κατέβουμε πολύ ενεργά εναντίον του Τζο Μπάιντεν. Αισθανόμασταν πολύ καλά για τον αγώνα μας», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος υποσχέθηκε, πάντως, να ταξιδέψει περισσότερο «μετά το συνέδριό των Δημοκρατικών».

Το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών θα πραγματοποιηθεί στο Σικάγο από τις 19 έως τις 22 Αυγούστου.

Εύσημα στον αντιπρόεδρό του Βανς

Ο Τραμπ αναγνώρισε επίσης την πιθανότητα ενός ντιμπέιτ αντιπροέδρου και επαίνεσε τον υποψήφιο σύντροφό του, τον γερουσιαστή του Οχάιο Τζέι Ντι Βανς.

Ο Βανς έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις σε βασικές πολιτείες μάχης αυτή την εβδομάδα - συχνά στον ίδιο χώρο με την εκστρατεία της Χάρις. Την Τετάρτη, τόσο ο Βανς όσο και η Χάρις βρέθηκαν στο Eau Claire του Ουισκόνσιν. Την προηγούμενη ημέρα, την Τρίτη, είχαν και οι δύο εκδηλώσεις στη Φιλαδέλφεια.