ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο από τη στιγμή του ισχυρού σεισμού στην Ιαπωνία - Τσουνάμι έφτασε στις ακτές

Σεισμός στην Ιαπωνία (Φωτο Αρχείου)

(AP Photo/Hiro Komae)

Συναγερμός σήμανε σήμερα, Πέμπτη 08/08 στην Ιαπωνία, όπου σημειώθηκε ισχυρός σεισμός 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους ενός μέτρου για τις ακτές του Ειρηνικού στα Κιούσου και Σικόκου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δίκτυο NHK της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Ιαπωνίας, κύματα ύψους 20 εκατοστών έφτασαν στις ακτές της περιφέρειας Μιγιαζάκι στα νότια.

«Τα τσουνάμι θα χτυπήσουν επανειλημμένα. Παρακαλώ μην μπείτε στη θάλασσα ή πλησιάσετε την ακτή μέχρι να αρθεί η προειδοποίηση», ανέφερε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο X.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναρτηθεί βίντεο που αποτυπώνουν το μέγεθος του σεισμού.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ο σεισμός εντοπίστηκε σε πολύ μικρό εστιακό βάθος 26 χλμ.

Η ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή σε πόλεις κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, όπως η Κιρισίμα, 68 χιλιόμετρα μακριά και η Κανόγια στα 72 χιλιόμετρα.

Αρχικά η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας είχε εκτιμήσει ότι σεισμός ήταν 6,9 Ρίχτερ, το μέγεθος του οποίου αναθεώρησε στην πορεία αναφέροντας ότι ήταν 7,1 Ρίχτερ.

Εν τω μεταξύ, η ιαπωνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια ειδική ομάδα για επιχειρήσεις διάσωσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστωθεί ανωμαλίες στην λειτουργία του πυρηνικού σταθμού Σεντάι της περιφέρειας Καγκοσίμα. Η λειτουργία του συνεχίζεται κανονικά, μετέδωσε το NHK.

Η εταιρεία JR Kyushu διέκοψε την λειτουργία των τρένων υψηλής ταχύτητας μετά τον σεισμό, μετέδωσε το πρακτορείο KYODO.

Να σημειωθεί ότι ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση μικρότερη των 20 μιλίων από την ακτή του Μιγιαζάκι, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης