ΚΟΣΜΟΣ

To Ιράν ζητά από τις αεροπορικές εταιρείες να αποφύγουν τον εναέριο χώρο του

Αερποπλάνο της EgyptAir (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Tsafrir Abayov

Οδηγίες στις αεροπορικές εταιρείες της να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της έδωσε το Ιράν μεσούσης της έντασης μεταξύ του Ισραήλ, ενώ ΝΟΤΑΜ εξέδωσε και η Αίγυπτος. 

Το Ιράν προέτρεψε τις αεροπορικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο να αποφεύγουν τις πτήσεις μέσω του εναέριου χώρου του, μετέδωσε το αιγυπτιακό κανάλι Al Qahera News TV, επικαλούμενο έναν Αιγύπτιο αξιωματούχο.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, τα πολιτικά αεροσκάφη θα πρέπει να αποφεύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο επειδή θα διεξαχθούν στρατιωτικές ασκήσεις.

Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου επιβεβαίωσε ότι ενημέρωσε όλες τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας να αποφεύγουν τις πτήσεις πάνω από το Ιράν στις 7 και 8 Αυγούστου, λόγω στρατιωτικών ασκήσεων.

Τι αναφέρει η Αίγυπτος

Το υπουργείο πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου επιβεβαίωσε ότι έστειλε ειδοποίηση σε όλες τις αιγυπτιακές αεροπορικές εταιρείες να αποφύγουν τις πτήσεις πάνω από τον ιρανικό εναέριο χώρο στις 7 Αυγούστου από τις 11:30 έως τις 14:30 και από τις 4:30 έως τις 7:30 στις 8 Αυγούστου λόγω στρατιωτικών ασκήσεων.

«Όλες οι αιγυπτιακές αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να αποφεύγουν να πετούν πάνω από το FIR της Τεχεράνης. Κανένα σχέδιο πτήσης δεν θα γίνει αποδεκτό για πτήσεις πάνω από αυτήν την περιοχή», επισημαίνεται στην προειδοποίηση, που αναφέρεται σε αυτό το διάστημα τριών ωρών.

«Μια τέτοια NOTAM από την Αίγυπτο είναι πολύ ασυνήθιστη. Είναι πιθανό να πρόκειται για μια ένδειξη μιας ιρανικής απάντησης στο Ισραήλ και με τη σειρά της μιας ευρύτερης διαταραχής του εναέριου χώρου, την ίδια στιγμή ενδέχεται να υπάρχει άλλος λόγος», αναφέρει ο OPSGROUP, ένας οργανισμός που μοιράζεται πληροφορίες σχετικά με τους εναέριους κινδύνους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης