ΚΟΣΜΟΣ

«Η ουκρανική επίθεση στην περιφέρεια Κουρσκ είναι μεγάλη πρόκληση» λέει ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η ουκρανική επιδρομή στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ είναι μεγάλη πρόκληση.

«Το καθεστώς του Κιέβου ξεκίνησε άλλη μια μεγάλη πρόκληση», δήλωσε ο Πούτιν στα μέλη της ρωσικής κυβέρνησης σχετικά με την επίθεση στο Κουρσκ.

Ο Πούτιν είπε πως ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν «αδιακρίτως βομβαρδισμό πολιτικών» στόχων στην περιφέρεια Κουρσκ.

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 07/08 ότι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -ανάμεσά τους δυο μέλη πληρώματος ασθενοφόρου που έγινε στόχος drone- και 24 ακόμα, εκ των οποίων έξι παιδιά, τραυματίστηκαν μετά από ουκρανικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή Κουρσκ.

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας κατέστρεψαν 11 drones που εξαπολύθηκαν από την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον στόχων στις περιφέρειες Κουρσκ, Βαρόνεζ, Μπιέλγκοροντ και Ραστόφ, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

Οι τοπικές αρχές στο Κουρσκ κάλεσαν τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους μετά τη μεγάλη επίθεση της Ουκρανίας, δήλωσε η Μαρίνα Ντεγκτιάρεβα, τοπική αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το Κίεβο συνέχισε τις αεροπορικές επιθέσεις κοντά στα σύνορα, με τα ρωσικά αμυντικά συστήματα να καταστρέφουν τέσσερα drones κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Χθες Τρίτη, η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο πως αποπειράθηκε εισβολή στην περιφέρεια αυτή χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων τεθωρακισμένα.

Το υπουργείο ανέφερε χθες πως έστειλε εφεδρείες για να βοηθήσουν να απωθηθούν εκατοντάδες ουκρανοί στρατιωτικοί με άρματα μάχης. Η εισβολή μοιάζει να είναι από τα μεγαλύτερα ουκρανικά εγχειρήματα του είδους από το ξέσπασμα του πολέμου πριν από σχεδόν δυόμισι χρόνια.

Η κατάσταση είναι «ελέγξιμη», διαβεβαίωσε πάντως ο Αλεξέι Σμίρνοφ, υπηρεσιακός περιφερειάρχης της Κουρσκ (νοτιοδυτικά), μέσω Telegram.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν τεθεί σε κατάσταση «συναγερμού», ανέφερε σήμερα, καλώντας τους πολίτες να κάνουν αιμοδοσία καθώς χρειάζεται αναπλήρωση των διαθεσίμων αποθεμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης