ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν και Ομπάμα στηρίζουν Χάρις και Γουόλς για τον Λευκό Οίκο

O Τζο Μπάιντεν και ο Μπάρακ Ομπάμα σε παλαιότερη κοινή εμφάνισή τους AP Photo/Alex Brandon

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Τιμ Γουόλς αλλά και στην Κάμαλα Χάρις για την επιλογή της έδωσαν ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπάρακ Ομπάμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ

Η Κάμαλα Χάρις πήρε μια «εξαιρετική απόφαση» επιλέγοντας τον κυβερνήτη Τιμ Γουόλς ως υποψήφιο αντιπρόεδρό της, δήλωσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Το δίδυμο «θα είναι μια ισχυρή φωνή για τους εργαζόμενους και την αμερικανική μεσαία τάξη», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος με ανάρτηση στο X. «Θα είναι οι ισχυρότεροι υπερασπιστές των ατομικών μας ελευθεριών και της δημοκρατίας μας», πρόσθεσε.

Στα μέσα Ιουλίου, ύστερα από ισχυρές πιέσεις, ο Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, δίνοντας τη στήριξή του για την προεδρία στην αντιπρόεδρό του, την Κάμαλα Χάρις.

Από την πλευρά του ο Μπάρακ Ομπάμα σε ανάρτησή του μέσω του «Χ» αναφέρει:

«Όπως η αντιπρόεδρος Χάρις, ο κυβερνήτης Τιμ Γουόλς πιστεύει ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να μας εξυπηρετήσει. Όχι μόνο κάποιοι από εμάς, αλλά όλοι μας. Αυτό είναι που τον κάνει εξαιρετικό κυβερνήτη και αυτό είναι που θα τον κάνει ακόμα καλύτερο αντιπρόεδρο. Η Μισέλ και εγώ δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι για τον Τιμ και τη Γκουέν, την οικογένειά τους και τη χώρα μας».

Η Χάρις, υποψήφια πλέον των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο Χ νωρίτερα σήμερα την επιλογή του Γουόλς για υποψήφιο αντιπρόεδρό της.

«Ως κυβερνήτης, καθηγητής και βετεράνος, έχει προσφέρει σε εργαζόμενες οικογένειες σαν να ήταν η δική του. Είναι υπέροχο να τον έχουμε στην ομάδα. Τώρα, ας πιάσουμε δουλειά», δήλωσε η Χάρις αναφερόμενη στον Γουόλς, στην ανακοίνωση επιλογής του.

Το προφίλ του Τιμ Γουόλς

Ο Γουόλς, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Μινεσότας , είναι ένας βετεράνος της Εθνοφρουράς και πρώην εκπαιδευτικός, με εμπειρία στην πολιτική αφού υπηρέτησε επί 12 χρόνια στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Είναι η «μεγαλύτερη τιμή στη ζωή μου» δήλωσε ο Γουόλς, στην πρώτη του αντίδραση για την υποψηφιότητά του. «Θα τα δώσω όλα», υποσχέθηκε, λέγοντας: «Η αντιπρόεδρος Χάρις μας δείχνει την πολιτική της τέχνης του εφικτού. Μου θυμίζει λίγο την πρώτη μέρα στο σχολείο».

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών γνωστοποίησε ότι η Χάρις και ο Γουόλς θα κάνουν την πρώτη δημόσια κοινή τους εμφάνιση ως συνυποψήφιοι σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης