ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Επικίνδυνος αριστεριστής εξτρεμιστής» ο Γουόλς

Τραμπ: «Επικίνδυνος αριστεριστής εξτρεμιστής» ο Γουόλς

Ο Ντόναλντ Τραμπ

(AP Photo/Charles Rex Arbogast)

Tο προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «επικίνδυνο αριστεριστή» τον Τιμ Γουόλς, ο οποίος θα είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις, στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Οπως και η Κάμαλα Χάρις, ο Τιμ Γουόλς είναι ένας επικίνδυνος αριστεριστής εξτρεμιστής και το όραμα της Χάρις και του Γουόλς» να μετατρέψουν τις ΗΠΑ σε Καλιφόρνια συνιστά «τον εφιάλτη κάθε Αμερικανού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κάρολιν Λίβιτ, η εκπρόσωπος του επιτελείου του πρώην Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Το προφίλ του Τιμ Γουόλς

Στα 60 του χρόνια ο Γουόλς έχει περάσει από πολλές θέσεις καθώς υπήρξε πρώην δάσκαλος, πρώην προπονητής και βετεράνος του στρατού πριν τελικά αποφασίσει να ασχοληθεί με την πολιτική.

Ο Γουόλς είναι -σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ- ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της αμερικανικής ενδοχώρας. Γεννημένος στο Ουέστ Πόιντ της Νεμπράσκα, μια κοινότητα περίπου 3.500 κατοίκων βορειοδυτικά της Ομάχα, ο Walz εντάχθηκε στην Εθνική Φρουρά του Στρατού και έγινε δάσκαλος στη Νεμπράσκα.

Μετακόμισε με τη σύζυγό του στο Μανκάτο στη νότια Μινεσότα τη δεκαετία του 1990. Εκεί δίδαξε κοινωνικές επιστήμες και ήταν προπονητής ποδοσφαίρου σε σχολείο, μεταξύ άλλων στην ομάδα του 1999 που κατέκτησε το πρώτο από τα τέσσερα πολιτειακά πρωταθλήματα του σχολείου.

Η θητεία στην Εθνική Φρουρά Στρατού

Υπηρέτησε 24 χρόνια στην Εθνική Φρουρά Στρατού πριν συνταξιοδοτηθεί από ένα τάγμα πυροβολικού πεδίου το 2005 ως αρχιλοχίας διοίκησης, έναν από τους υψηλότερους βαθμούς του στρατού.

Στην πρώτη του κούρσα για το Κογκρέσο το 2006, ο Γουόλτς νίκησε έναν Ρεπουμπλικανό εν ενεργεία βουλευτή ο οποίος είχε έξι θητείες. Ο Walz εκμεταλλεύτηκε την οργή των ψηφοφόρων για τον τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους και τον πόλεμο στο Ιράκ.

Κατά τη διάρκεια έξι θητειών στη Βουλή των ΗΠΑ υπερασπίστηκε θέματα βετεράνων.

Έχτισε την εικόνα του εν μέρει μέσω αναρτήσεων βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την κόρη του, Χόουπ. Σε ένα από αυτά το περασμένο φθινόπωρο, τους έδειχνε να δοκιμάζουν μια βόλτα στο πανηγύρι της πολιτείας της Μινεσότα, αφού προηγουμένως διαφώνησαν για το φαγητό του πανηγυριού και για το ότι είναι χορτοφάγος.