ΚΟΣΜΟΣ

Τιμ Γουόλς: Bετεράνος στρατιωτικός ο «εκλεκτός» της Κάμαλα Χάρις για υποψήφιος αντιπρόεδρος

O Τιμ Γουόλς (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Jacquelyn Martin, File

Η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις επέλεξε τον Τιμ Γουόλς ως υποψήφιο αντιπρόεδρό της στην υποψηφιότητά της για τον Λευκό Οίκο, μία επιλογή που εξέπληξε κάποιους. 

Στα 60 του χρόνια ο Γουόλς έχει περάσει από πολλές θέσεις καθώς υπήρξε πρώην δάσκαλος, πρώην προπονητής και βετεράνος του στρατού πριν τελικά αποφασίσει να ασχοληθεί με την πολιτική.

Ο Γουόλς είναι -σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ- ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της αμερικανικής ενδοχώρας. Γεννημένος στο Ουέστ Πόιντ της Νεμπράσκα, μια κοινότητα περίπου 3.500 κατοίκων βορειοδυτικά της Ομάχα, ο Walz εντάχθηκε στην Εθνική Φρουρά του Στρατού και έγινε δάσκαλος στη Νεμπράσκα.

Μετακόμισε με τη σύζυγό του στο Μανκάτο στη νότια Μινεσότα τη δεκαετία του 1990. Εκεί δίδαξε κοινωνικές επιστήμες και ήταν προπονητής ποδοσφαίρου σε σχολείο, μεταξύ άλλων στην ομάδα του 1999 που κατέκτησε το πρώτο από τα τέσσερα πολιτειακά πρωταθλήματα του σχολείου.

Η θητεία στην Εθνική Φρουρά Στρατού

Υπηρέτησε 24 χρόνια στην Εθνική Φρουρά Στρατού πριν συνταξιοδοτηθεί από ένα τάγμα πυροβολικού πεδίου το 2005 ως αρχιλοχίας διοίκησης, έναν από τους υψηλότερους βαθμούς του στρατού.

Στην πρώτη του κούρσα για το Κογκρέσο το 2006, ο Γουόλτς νίκησε έναν Ρεπουμπλικανό εν ενεργεία βουλευτή ο οποίος είχε έξι θητείες. Ο Walz εκμεταλλεύτηκε την οργή των ψηφοφόρων για τον τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους και τον πόλεμο στο Ιράκ.

Κατά τη διάρκεια έξι θητειών στη Βουλή των ΗΠΑ υπερασπίστηκε θέματα βετεράνων.

Έχτισε την εικόνα του εν μέρει μέσω αναρτήσεων βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την κόρη του, Χόουπ. Σε ένα από αυτά το περασμένο φθινόπωρο, τους έδειχνε να δοκιμάζουν μια βόλτα στο πανηγύρι της πολιτείας της Μινεσότα, αφού προηγουμένως διαφώνησαν για το φαγητό του πανηγυριού και για το ότι είναι χορτοφάγος.

Θα μπορούσε να βοηθήσει το ψηφοδέλτιο σε πολιτείες «κλειδιά» στα μεσοδυτικά

Αν και ο Γουόλτς δεν προέρχεται από μία από τις πολιτείες «κλειδιά» ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, δηλαδή, το Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν και την Πενσυλβάνια, όπου και οι δύο πλευρές πιστεύουν ότι πρέπει να κερδίσουν, είναι ακριβώς δίπλα. Θα μπορούσε επίσης να διασφαλίσει ότι η Μινεσότα θα παραμείνει στα χέρια των Δημοκρατικών.

Αυτό είναι σημαντικό επειδή ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει παρουσιάσει τη Μινεσότα ως σημαντική πολιτεία, παρόλο που η πολιτεία δεν έχει εκλέξει Ρεπουμπλικανό σε πολιτειακό αξίωμα από το 2006. Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές δεν έχει κερδίσει την πολιτεία από την κατρακύλα του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον το 1972, αλλά ο Τραμπ έχει ήδη κάνει προεκλογική εκστρατεία εκεί.

Ο Γουόλς μπορεί να συνδιαλέγεται με την εργατική τάξη. Έχει υπάρξει υπέρμαχος των δημοκρατικών αιτημάτων, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης των συνδικάτων, των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του κατώτατου μισθού των 15 δολαρίων την ώρα.

Έχει εμπειρία με τη διαιρεμένη κυβέρνηση

Κατά την πρώτη του θητεία ως κυβερνήτης, ο Γουολς αντιμετώπισε ένα Νομοθετικό Σώμα διχασμένο ανάμεσα σε μια Βουλή υπό Δημοκρατική ηγεσία και μια Γερουσία υπό Ρεπουμπλικανικό έλεγχο που αντιστάθηκε στις προτάσεις του να χρησιμοποιήσει υψηλότερους φόρους για να ενισχύσει τα χρήματα για τα σχολεία, την υγειονομική περίθαλψη και τους δρόμους. Ωστόσο, ο ίδιος και οι νομοθέτες κατέληξαν σε συμβιβασμούς που έκαναν τη διαιρεμένη κυβέρνηση της πολιτείας να φαίνεται ακόμη παραγωγική.

Η διακομματική συνεργασία έγινε πιο δύσκολη κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους του, καθώς χρησιμοποίησε την εξουσία έκτακτης ανάγκης του κυβερνήτη κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 για να κλείσει επιχειρήσεις και να κλείσει σχολεία. φύγουν.

Τα πράγματα έγιναν ευκολότερα για τον στη δεύτερη θητεία του, αφού νίκησε τον Ρεπουμπλικάνο Σκοτ Τζένσεν, έναν γιατρό γνωστό σε εθνικό επίπεδο ως σκεπτικιστή των εμβολίων. Οι Δημοκρατικοί απέκτησαν τον έλεγχο και των δύο νομοθετικών σωμάτων, ανοίγοντας τον δρόμο για μια πιο φιλελεύθερη πορεία στην πολιτειακή κυβέρνηση, υποβοηθούμενη από ένα τεράστιο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό.

Αν και αρχικά υποστήριξε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία, υπήρξε ισχυρός δημόσιος υποστηρικτής της Χάρις στην εκστρατεία της κατά του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζέι Ντι Βανς, χαρακτηρίζοντας τους Ρεπουμπλικανικό δίδυμο ως «απλά περίεργους» σε συνέντευξή του τον περασμένο μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης