ΚΟΣΜΟΣ

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλς υποψήφιος αντιπρόεδρος στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλς υποψήφιος αντιπρόεδρος στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κάμαλα Χάρις Τιμ Γουόλς (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Joe Lamberti

Τον κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Γουόλς επέλεξε η Κάμαλα Χάρις για υποψήφιο αντιπρόεδρο στο πλευρό της για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. 

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι η Χάρις δεν έχει ακόμη επικοινωνήσει με τον Γουόλς.

Πρώην εκπαιδευτικός, ο Γουόλς διανύει τη δεύτερη θητεία του ως κυβερνήτης της Μινεσότα και προεδρεύει της Ένωσης Δημοκρατικών Κυβερνητών. Προηγουμένως υπηρέτησε 12 χρόνια στο Κογκρέσο, εκπροσωπώντας μια αγροτική περιφέρεια με συντηρητικές τάσεις, στην οποία, τόσο πριν όσο και μετά τη θητεία του, κυριαρχούσαν κυρίως οι Ρεπουμπλικάνοι.

Πολλοί είναι σίγουρο ότι θα απόρρησαν για την επιλογή αυτή καθώς δεν ήταν στην κορυφή της λίστας με τα ονόματα των πιθανών αντιπροέδρων όμως η εξήγηση μπορεί να είναι απλή.

Αν και η Μινεσότα δεν είναι μια κρίσιμη πολιτεία, η εκστρατεία της Χάρις μπορεί να ελπίζει ότι ο Γουόλς έχει διασυνοριακή απήχηση στις μεσοδυτικές πολιτείες σε μέρη όπως το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν, που θα βοηθήσουν να κριθεί η εκλογή.

Ο Γουόλς έχει επίσης ιστορικό θέσπισης προοδευτικής νομοθεσίας στην πολιτεία του, ενώ την υπερασπίζεται με τρόπο που μπορούν να κατανοήσουν οι μετριοπαθείς και ανεξάρτητοι ψηφοφόροι.