ΚΟΣΜΟΣ

Τι δείχνει η τελευταία επίθεση με drones της Χεζμπολάχ - Τουλάχιστον επτά τραυματίες

Ισραηλινοί στο σημείο όπου έγινε η επίθεση με drone στη Ναχαρίγια

AP Photo/Ohad Zwigenberg

Τον τραυματισμό επτά ατόμων, με την κατάσταση ενός να κρίνεται κρίσιμη προκάλεσε μία από τις επιθέσεις με drone της Χεζμπολάχ κοντά σε αυτοκινητόδρομο στην πόλη Ναχαρίγια στο βόρειο Ισραήλ.   

Συνολικά επτά άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά την πρόσκρουση του drone στον αυτοκινητόδρομο.

O τραυματίας που είναι σε κρίσιμη κατάσταση χτυπήθηκε από θραύσματα και νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο της Γαλιλαίας, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Ο αυτόπτης μάρτυρας Μαόρ Αμσαλέμ περιέγραψε στους Times of Israel ότι οδηγούσε βόρεια όταν άκουσε τις σειρήνες. Σταμάτησε στην άκρη του δρόμου και είδε το drone περίπου επτά μέτρα πάνω από αυτόν να εκρήγνυται και να χτυπά ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε νότια.

«Το γυαλί έσπασε», λέει ο Αμσαλέμ. «Άκουσα ατελείωτες κραυγές. Είδα ανθρώπους τραυματισμένους. Δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ακόμα τρέμω».

«Μετά την έκρηξη, οι οδηγοί έπαθαν ατυχήματα καθώς πανικοβλήθηκαν», είπε με τη σειρά του ο Χαντέρ Σακαίρ ο οποίος έφτασε στο σημείο αμέσως μετά την έκρηξη.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι «επέζησε από θαύμα» από την έκρηξη, καθώς ξάπλωσε στο δρόμο, σώζοντας τον από τα ιπτάμενα θραύσματα που τραυμάτισαν αρκετούς άλλους, μεταξύ των οποίων και έναν σοβαρά.

Ο άνδρας περιέγραψε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Kan ότι άκουσε σειρήνες και ξάπλωσε, στη συνέχεια άκουσε ένα drone να πετάει από πάνω του και στη συνέχεια έγινε μια μεγάλη έκρηξη «και τα θραύσματα πέταξαν πάνω μου».

«Επέζησα μόνο επειδή ξάπλωσα, ήταν θαύμα. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο» πρόσθεσε.

Ο ίδιος περιέγραψε τη σκηνή ως «τρομερή», προσθέτοντας ότι το σύστημα Iron Dome δεν πέτυχε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Τι δείχνει η τελευταία επίθεση της Χεζμπολάχ

Αυτό που δείχνει η τελευταία επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ, κοντά στην πόλη Άκρα, είναι ότι είναι σε θέση να εισέλθει βαθύτερα στο εσωτερικό της χώρας, περίπου 20 χιλιόμετρα.

Ακόμη αποκαλύπτει ότι η Χεζμπολάχ έχει γνώση και θέσεις των ισραηλινών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και είναι σε θέση να τις πλήξει, περνώντας μέσα από τα στρώματα της ισραηλινής άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης