ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο - Κατάρριψη ουκρανικών drones στο Κουρσκ

(φωτογραφία αρχείου

AP Photo/Evgeniy Maloletka

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν αργά το βράδυ χθες Δευτέρα στο κεντρικό και στο ανατολικό τμήμα του Κιέβου, όπου νωρίτερα κηρύχθηκε συναγερμός ενόψει αεροπορικής επιδρομής, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και του Ρόιτερς.

Οι εκρήξεις ακούστηκαν μετά τις 23:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ στους αιθέρες ήταν ορατές οι τροχιές πυραύλων που εκτοξεύθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα για την αναχαίτιση ρωσικών. Νέες εκρήξεις ακούστηκαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

«Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κάνουν τη δουλειά τους στο Κίεβο. Παραμείνετε στα καταφύγια», ανέφερε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο μέσω Telegram.

Ο Σερχίι Πόπκο, στρατιωτικός περιφερειάρχης Κιέβου, διαβεβαίωσε μέσω Telegram πως, κατά τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν ούτε θύματα ούτε ζημιές.

Το Κίεβο έχει γίνει επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες στόχος ρωσικών αεροπορικών επιδρομών.

Την περασμένη Τετάρτη, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν 89 drones μιας κατεύθυνσης εναντίον στόχων στην Ουκρανία, τα 40 και πλέον εκ των οποίων καταρρίφθηκαν πάνω από την πρωτεύουσα και τα περίχωρά της, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Επιδρομή ουκρανικών drones στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας

Εντωμεταξύ, επιδρομή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με drones είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, στη νότια ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της, διευκρινίζοντας ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε τουλάχιστον 26 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αρκετές κατοικίες υπέστησαν ζημιές στην επιδρομή στην πόλη Σούντσα της νοτιοδυτικής περιφέρειας αυτής, που συνορεύει με την Ουκρανία, ανέφερε ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης της Αλεξέι Σμίρνοφ μέσω Telegram.

Ο κ. Σμίρνοφ ανέφερε σε άλλη ανάρτηση ότι την προηγουμένη, καταστράφηκαν 41 drones και τραυματίστηκε ένας άνθρωπος.

Τόσο η Μόσχα, όσο και το Κίεβο σπανίως αποκαλύπτουν την πλήρη έκταση των ζημιών και των απωλειών που υφίστανται σε επιθέσεις της αντίπαλης πλευράς στον πόλεμο, εξαιρουμένων συνήθως περιπτώσεων που υπάρχουν πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων ή πλήττονται στόχοι που δεν θεωρούν στρατηγικής σημασίας.

Το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε ο περιφερειάρχης της Κουρσκ ως αυτό το στάδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης