ΚΟΣΜΟΣ

Συγκέντρωση στο Τελ Αβίβ για τα γενέθλια του 5χρονου Αριέλ Μπίμπας, ομήρου της Χαμάς στη Γάζα

Συγκέντρωση στο Τελ Αβίβ για τα γενέθλια του 5χρονου Αριέλ Μπίμπας, ομήρου της Χαμάς στη Γάζα

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ, με αφορμή τα 5a γενέθλια του Αριέλ Μπίμπας, ζητώντας την απελευθέρωση του αγοριού και των συγγενών του που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας 

AP Photo/Mahmoud Illean

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα (5/8) στο Τελ Αβίβ, με αφορμή τα πέμπτα γενέθλια του Αριέλ Μπίμπας, ζητώντας την απελευθέρωση του αγοριού και των συγγενών του που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας εδώ και σχεδόν 10 μήνες.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες φορούσαν πορτοκαλί μπλουζάκια και καπέλα, ως αναφορά στο χρώμα των μαλλιών του Αριέλ, κόκκινα, όπως του αδελφού Κφιρ, που ήταν σχεδόν ενός έτους όταν τον έπιασαν όμηρο.

Israel Hostage Birthday

Συγκέντρωση στο Τελ Αβίβ για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς

AP Photo/Mahmoud Illean

Τα δύο παιδιά απήχθησαν μαζί με τους γονείς τους Γιάρντεν και Σίρι την 7η Οκτωβρίου από την κατοικία τους στο κιμπούτζ Νιρ Οζ από ένοπλους άνδρες της Χαμάς, κατά τη διάρκεια των άνευ προηγουμένου επιθέσεων της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης στο Ισραήλ, σημείο εκκίνησης του πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο Τελ Αβίβ, διαδηλωτές κρατούσαν μία φωτογραφία του παιδιού, πάνω από την οποία είχαν γράψει τη φράση «Μια συμφωνία Τώρα» για την απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακα.

Israel Hostage Birthday

Συγκέντρωση στο Τελ Αβίβ με πορτοκαλί μπλουζάκια και τη φωτογραφία των ομήρων που κρατά η Χαμάς

AP Photo/Mahmoud Illean

Μια πορεία και μια τελετή έπειτα από κάλεσμα των συγγενών της οικογένειας Μπίμπας και του Φόρουμ των Ομήρων έχουν προγραμματιστεί για απόψε το βράδυ.

Israel Hostage Birthday

Διαδηλώτρια στο τελ Αβ'ιβ με πορτοκαλί μπλουζάκι που ζητά την απελευθέρωση της οικογένειας ομήρων από τη Χαμάς

AP Photo/Mahmoud Illean

Το βίντεο που τράβηξε και έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου δείχνει τη Σίρι Μπίμπας να σφίγγει στην αγκαλιά της τα δύο μικρά αγοράκια της και αποτυπώνει, μεταξύ άλλων, τον τρόμο που κατέλαβε το Ισραήλ εκείνη την ημέρα.

Έκτοτε, κανένα νέο δεν έγινε γνωστό σχετικά με την τύχη των Σίρι, Κφιρ και Αριέλ Μπίμπας, πέραν της ανακοίνωσης στα τέλη Δεκεμβρίου από τη Χαμάς του θανάτου τους σε έναν ισραηλινό βομβαρδισμό. Το Ισραήλ δεν επιβεβαίωσε ποτέ αυτήν την ανακοίνωση.

Ο πατέρας, ο 34χρονος Γιάρντεν Μπίμπας, δεν κρατούταν με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, σύμφωνα με τις μαρτυρίες πρώην ομήρων, που απελευθερώθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου στο πλαίσιο μιας εκεχειρίας.