ΚΟΣΜΟΣ

Κούρδος κατηγορείται για βιασμό 13χρονης στην Αγία Νάπα - Αρνείται να εκδοθεί στην Κύπρο

UNSPLASH

Κατηγορούμενος για βιασμό 13χρονης στην Αγία Νάπα ζητά να μην εκδοθεί στην Κύπρο, επικαλούμενος την «επικινδυνότητα» του νησιού.

Πρόκειται για τον 19χρονο Mohammed Latifi, ο οποίος κατηγορείται ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Κύπρο το 2023 «απήγαγε» και βίασε 13χρονη που γνώρισε σε παραλία.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα sigmalive.com, ο ίδιος τώρα επιδιώκει να μην εκδοθεί στην Κύπρο, ισχυριζόμενος ότι «η ζωή του είναι σε κίνδυνο από τους Τούρκους, επειδή έχει κουρδική καταγωγή».

Απορρίφθηκε το αίτημά του από δικαστή στη Βρετανία

Ο δικαστής στη Βρετανία απέρριψε το αίτημα του 19χρονου, αναφέροντας ότι «εάν έτσι έχει η κατάσταση, γιατί πήγες στην Κύπρο για διακοπές πέρσι;». Επίσης, άναψε πράσινο φως στο αίτημα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για την έκδοση του στην Κύπρο.

Τώρα βρίσκεται ελεύθερος με εγγύηση, καθώς άσκησε έφεση στην απόφαση για έκδοσή του στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το δικαστήριο της Βρετανίας, «ο ύποπτος πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017, ασυνόδευτος, ως παράνομος μετανάστης που μεταφέρθηκε σε φορτηγό. Του δόθηκε άδεια πέντε ετών για να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας λάβει πολιτικό άσυλο από το Ιράν».

Ο ίδιος παραδέχεται ότι ήρθε σε επαφή με την ανήλικη αλλά αρνείται τις κατηγορίες του βιασμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης