ΚΟΣΜΟΣ

Τόκιο και Άγκυρα στη λίστα με τις χώρες που καλούν τους πολίτες να φύγουν από το Λίβανο

Τόκιο και Άγκυρα στη λίστα με τις χώρες που καλούν τους πολίτες να φύγουν από το Λίβανο

Ζευγάρι στο αεροδρόμιο του Λιβάνο εν μέσω εκκενώσεων

AP Photo/Hassan Ammar

Ταξιδιωτική οδηγία να φύγουν από το Λίβανο οι πολίτες τους, εν αναμονή των αντιποίνων του Ιράν στο Ισραήλ, εξέδωσε η Ιαπωνία και η Τουρκία.

Ειδικότερα, τόσο το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών, όσο και το τουρκικό καλούν τους πολίτες που βρίσκονται στο Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα αν δεν υπάρχει ανάγκη να παραμείνουν εκεί, επειδή υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση να επιδεινωθεί γρήγορα.

Οι Τούρκοι που βρίσκονται στο Λίβανο πρέπει να είναι προσεκτικοί και δεν πρέπει να πηγαίνουν στις περιφέρειες της Ναμπατίγια, του Νότιου Λιβάνου, της Μπεκάα και της Μπάαλμπεκ-Χερμέλ αν δεν υπάρχει ουσιαστική ανάγκη, ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Αυτοί που δεν είναι ανάγκη να παραμείνουν στο Λίβανο, θα πρέπει να φύγουν από το Λίβανο όσο λειτουργούν ακόμα οι εμπορικές πτήσεις, εφόσον είναι δυνατό», αναφέρεται στην ανακοίνωση χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο αυτές χώρες έρχονται να προστεθούν μετά τη Γαλλία και την Ιταλία σε εκείνες που είχαν απευθύνει έκκληση τους πολίτες τουςνα εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω του κινδύνου στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή.