ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα πρώτα κρούσματα από την μόλυνση στον Σηκουάνα

Τρίαθλο γυναικών στον Σηκουάνα 

AP Photo/David Goldman

Τα πρώτα αποτελέσματα της κολύμβησης στον ποταμό Σηκουάνα έχουν αρχίσει να βλέπουν οι αθλήτριες μετά το τρίαθλο που έλαβε χώρα την 1η Αυγούστου, καθώς η Βέλγα κολυμβήτρια Κλερ Μισέλ εμφάνισε γαστρεντερικά προβλήματα.

Ως αποτέλεσμα, το Βέλγιο αποσύρθηκε από τον αγώνα τριάθλου μεικτής σκυταλοδρομίας τη Δευτέρα (5/8) και η Ελβετία αναγκάστηκε να αναδιοργανώσει το ρόστερ της αφού και άλλοι αθλητές αρρώστησαν μετά τους αγώνες τριάθλου την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το CNNi.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής του Βελγίου «τα «Belgian Hammers» δεν θα ξεκινήσουν τη μεικτή σκυταλοδρομία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αύριο. Η απόφαση αυτή η ελήφθη σε συνεννόηση με τους αθλητές και τους συνοδούς τους».

«Η Κλερ Μισέλ, μέλος της σκυταλοδρομίας, είναι δυστυχώς άρρωστη και πρέπει να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό». Υπενθυμίζεται ότι, η Μισέλ τερμάτισε 38η στον αγώνα τριάθλου γυναικών την Τετάρτη.

Η ελβετική ομάδα, εν τω μεταξύ, έπρεπε να αντικαταστήσει τον Άντριεν Μπρίφοντ, ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω γαστρεντερικής λοίμωξης. Θα τον αντικαταστήσει ο Σιμόν Γουέστερμαν θα τον αντικαταστήσει.

Αιχμές για την διοργάνωση

Αιχμές άφησαν όμως στην ανακοίνωσή τους στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, σχολιάζοντας πως:

«Η Βελγική Ολυμπιακή και Διαομοσπονδιακή Επιτροπή (COIB) και το Βελγικό Τρίαθλο ελπίζουν ότι θα αντληθούν διδάγματα για μελλοντικούς αγώνες τριάθλου στους Ολυμπιακούς, όπως η εγγύηση της ασφάλειας τις ημέρες της προπόνησης, τις ημέρες αγώνων και η μορφή του αγώνα, που πρέπει να αποσαφηνίζεται εκ των προτέρων και να διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει αβεβαιότητα για τους αθλητές και το προσωπικό υποστήριξης».

Ο Επικεφαλής Ιατρός των Ολυμπιακών Αγώνων της Ελβετίας Χάνσπιτερ Μπέτσαρτ σημείωσε ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν η μόλυνση του Μπρίφοντ σχετίζεται με την ποιότητα του νερού του Σηκουάνα.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι, οι διοργανωτές των Αγώνων «Παρίσι 2024» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι η ποιότητα του νερού στον Σηκουάνα ήταν σε «πολύ καλό» επίπεδο το πρωί των ατομικών τριάθλων.

Διαβεβαιώσεις για την ποιότητα νερού

«Το Παρίσι 2024 θέλει να υπενθυμίσει σε όλους ότι η υγεία και η ευημερία των αθλητών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Όσον αφορά τους αγώνες που διεξάγονται στον Σηκουάνα, οι δοκιμές ποιότητας του νερού πραγματοποιούνται καθημερινά και η απόφαση για το αν θα προχωρήσει κάποιος αγώνας λαμβάνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Παγκόσμιου Τριάθλου, σε συντονισμό με το «Παρίσι 2024», και με βάση τα αποτελέσματα και μια σειρά κριτηρίων (κυρίως υγείας)», ανέφερε η σχετική δήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι, το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν στον Σηκουάνα επιβλαβή βακτήρια, όπως η E.coli, σύμφωνα με το Independent.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης