ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στην Χειμάρα - Το μήνυμα του Πέτρου Μπελέρη: Είμαστε εδώ θα κερδίσουμε όπως και να έχει

Εκλογές στην Χειμάρα για την ανάδειξη νέου δημάρχου

(AP Photo/Visar Kryeziu)

Οι κάλπες άνοιξαν στην Χειμάρρα το πρωί της Κυριακής (04/08) με τις εκλογές να θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για τους 23 χιλιάδες κατοίκους της, καθώς θα αναδείξουν νέο δήμαρχο που θα διαδεχθεί τον Φρέντι Μπελέρης που παραμένει στην φυλακή.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης, μέσα από την φυλακή, όπου θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, ζητά από τους κατοίκους της Χειμάρρας– μέσα σε κλίμα εκφοβισμού και τον κίνδυνο νοθείας – να στηρίξουν τον ομογενή Πέτρο Γκικουρία, καταγγέλλοντας το καθεστώς Ράμα για προσπάθεια εξαγοράς ψήφων και εκβιασμούς υπέρ του εκλεκτού του, επίσης ομογενή, Βαγγέλη Ντάβου.

Σήμερα το πρωί ο γιος του Φρέντη Μπελέρη, Πέτρος με δηλώσεις του στην ΕΡΤNews ζήτησε από τους κατοίκους της Χειμάρρα να μην φοβηθούν και να σπεύσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

«Σήμερα είναι μία μέρα εκλογών αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι η γιορτή της Δημοκρατίας. Είναι πολύ περίεργες εκλογές, είναι εκλογές της πίεσης, είναι εκλογές της τρομοκρατίας, εκλογές του “έτσι θέλω”», είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Μπελέρης, στέλνοντας ωστόσο μήνυμα ότι «στην Χειμάρρα είναι δεδομένο ότι εμείς θα κερδίσουμε όπως και να έχει».

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος σήμερα να πραγματοποιηθούν εκλογές αν δεν είχε συλληφθεί παράνομα ο δήμαρχος που κέρδισε πέρυσι ο Φρέντι Μπελέρης. Με τον Μπελέρη στη φυλακή και τόση πίεση σε όλα τα επίπεδα πραγματοποιούνται σήμερα εκλογές. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ… Στη Χειμάρρα είναι δεδομένο ότι θα κερδίσουμε όπως και να ‘χει. Ελπίζω η πίεση να μην αποδώσει και στα υπόλοιπα χωριά και στο τέλος να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίζουμε» είπε ο γιος του προφυλακισμένου ευρωβουλευτή.

Αναφερόμενος στο αίτημα αποφυλάκισης του πατέρα του, που έχει μεταφερθεί για τις 2 Σεπτεμβρίου, σχολίασε ότι είχε έναν εκδικητικό χαρακτήρα που μόνο λόγο είχε να μην βρίσκεται έξω σήμερα.

«Εύχομαι ο κόσμος να συμμετέχει έστω και κάτω από αυτές τις διαδικασίες. Να συμμετέχει μαζικά, να στείλει μήνυμα ελευθερίας και εθνικής υπερηφάνειας, να μη φοβηθεί και να κερδίσει η αλήθεια» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης