ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινό σφυροκόπημα σε σχολείο στη Γάζα - Τουλάχιστον 17 νεκροί

Ισραηλινό σφυροκόπημα σε σχολείο στη Γάζα - Τουλάχιστον 17 νεκροί

Ανήλικος στα συντρίμμια της Γάζας (φωτογραφία αρχείου)

AP Photo/Abdel Kareem Hana

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο της Γάζας και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν, μεγαλώνοντας τη «μαύρη λίστα» των θυμάτων του πολέμου στον παλαιστινιακό θύλακα.

Πρόκειται για πλήγμα σε έναν χώρο που είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεκαεπτά μάρτυρες και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός ισραηλινού βομβαρδισμού στο σχολείο της Χαμάμα» αναφέρει η ανακοίνωση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στη Γάζα.

Την ευθύνη του χτυπήματος ανέλαβαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), ισχυριζόμενες στόχο είχαν «τρομοκράτες» σε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς», το οποίο ήταν παλαιότερα γνωστό ως «σχολείο της Χαμάμα, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας».

«Από εκεί σχεδιάστηκαν και εξαπολύθηκαν διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στρατιωτών. Επιπλέον, όπλα της Χαμάς κατασκευάζονταν και αποθηκεύονταν στο συγκρότημα» ισχυρίζονται στην σχετική ανακοίνωση.