ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικό υποβρύχιο υποστηρίζει ότι βύθισε η Ουκρανία - Προκάλεσε ζημιές και σε σύστημα S - 400

Ρωσικό υποβρύχιο υποστηρίζει ότι βύθισε η Ουκρανία - Προκάλεσε ζημιές και σε σύστημα S - 400

Ρωσικό υποβρύχιο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Russian Defense Ministry Press Service via AP

Τη βύθιση ενός ρωσικού υποβρυχίου και την πρόκληση ζημιών σε ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400 στην χερσόνησο της Κριμαίας ανακοίνωσαν το Σάββατο (3/8) οι Ουκρανοί.

Ο στρατός δήλωσε ότι η επίθεσή του είχε προκαλέσει σημαντική ζημιά σε τέσσερις εκτοξευτές του αντιαεροπορικού συστήματος «Triumf» την Παρασκευή (2/8).

Οι ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν επίσης με επιτυχία και βύθισαν το ρωσικό υποβρύχιο «Rostov on Don» στο λιμάνι της Σεβαστούπολης της Κριμαίας, ανέφερε ο στρατός.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι δυνάμεις του κατά τη διάρκεια της νύχτας έπληξαν ένα αεροδρόμιο στο Μοροζόφσκ, πλήττοντας αποθήκες πυρομαχικών με κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες, καθώς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στις περιοχές Μπέλγκοροντ, Κουρσκ και Ροστόφ.

Στη Ρωσία, τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι δεξαμενές σε αποθήκη καυσίμων στην περιοχή Καμένσκι της περιφέρειας Ροστόφ έπιασαν φωτιά ως αποτέλεσμα επίθεσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ δήλωσε επίσης ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσε η Ουκρανία προκάλεσαν πυρκαγιά σε αποθήκη αποθήκευσης πετρελαίου εκεί, προσθέτοντας ότι η πυρκαγιά κατασβέστηκε και δεν τραυματίστηκε κανείς.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι 36 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από την περιοχή του Ροστόφ.