ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο με Αμερικανίδα που βρέθηκε αποστεωμένη και αλυσοδεμένη σε δέντρο στην Ινδία

Μυστήριο με Αμερικανίδα που βρέθηκε αποστεωμένη και αλυσοδεμένη σε δέντρο στην Ινδία

Η γυναίκα εντοπίστηκε σε δάσος στην Ινδία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Dar Yasin

Αντιμέτωποι με ένα μυστήριο με πρωταγωνίστρια μια Αμερικανίδα που βρέθηκε αλυσοδεμένη σε ένα δέντρο «ουρλιάζοντας» σε ένα δάσος στο δυτικό κρατίδιο Μαχαράστρα είναι οι ινδικές Αρχές.

Η 50χρονη Λαλίτα Καγί εντοπίστηκε πριν από μία εβδομάδα σε πυκνό δάσος αφού οι κραυγές της για βοήθεια ακούστηκαν από βοσκούς. Ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία έκοψε την αλυσίδα και τη διέσωσε.

Η Καγί οποία φαινόταν αποστεωμένη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η σωματική της υγεία έχει έκτοτε βελτιωθεί και, την Παρασκευή (2/8), μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική μονάδα για περαιτέρω θεραπεία, δήλωσαν στο BBC οι γιατροί που την παρακολουθούσαν.

Σε γραπτή δήλωσή της στην αστυνομία, ισχυρίστηκε ότι ο σύζυγός της «την αλυσόδεσε και την άφησε στο δάσος να πεθάνει χωρίς φαγητό και νερό».

Η αστυνομία λέει ότι αναζητά τον σύζυγό της στο νότιο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού με βάση τις πληροφορίες που τους έδωσε.

Αλλά επτά ημέρες μετά τη διάσωση της, πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Ο Παντουράνγκ Γκοουκάρ, ένας βοσκός αγελάδων που τη βρήκε το περασμένο Σάββατο, δήλωσε στο BBC ότι είχε πάει τα ζώα του να βοσκήσουν στο δάσος όταν άκουσε «μια γυναίκα να ουρλιάζει δυνατά».

«Ο ήχος προερχόταν από το δάσος στην πλευρά του βουνού. Όταν πήγα εκεί, είδα ότι το ένα της πόδι ήταν δεμένο σε ένα δέντρο. Φώναζε σαν ζώο. Κάλεσα άλλους χωρικούς και την τοπική αστυνομία».


Η αστυνομία δήλωσε ότι πάνω της βρέθηκε αντίγραφο του διαβατηρίου της, το οποίο ανέφερε ότι ήταν Αμερικανίδα υπήκοος, και η κάρτα Aadhaar - μια μοναδική ταυτότητα για τους Ινδούς - με τη διεύθυνση κατοικίας της στο Ταμίλ Ναντού.

Είπαν ότι είχε επίσης στην κατοχή της ένα κινητό τηλέφωνο, ένα tablet και 370 δολάρια - γεγονός που τους επέτρεψε να αποκλείσουν την κλοπή ως κίνητρο.

Οι ντόπιοι λένε ότι ήταν η καλή τύχη της γυναίκας που ο βοσκός διάλεξε ένα σημείο κοντά της για να βοσκήσει το κοπάδι του εκείνη την ημέρα. Το δάσος στο οποίο ανακαλύφθηκε είναι αχανές και διαφορετικά θα μπορούσε να περνούσε μέρες χωρίς κανείς να ακούσει τις κραυγές της για βοήθεια.

Η αστυνομία την μετέφερε αρχικά σε τοπικό νοσοκομείο πριν τη μεταφέρει σε νοσοκομείο της γειτονικής πολιτείας Γκόα.

Ο δρ Σιβανάντ Μπαντεκάρ , πρύτανης του Ιατρικού Κολλεγίου της Γκόα, δήλωσε στην εφημερίδα The Indian Express ότι είχε κάποιες πληγές στο πόδι της και ότι φαινόταν να πάσχει από ψυχική κατάσταση.

«Δεν γνωρίζουμε για πόσο καιρό δεν έτρωγε, αλλά τα ζωτικά της σημεία είναι σταθερά», δήλωσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κ. Kayi ήταν χορεύτρια μπαλέτου και ασκούμενη στη γιόγκα στην Αμερική - ορισμένες αναφορές αναφέρουν συγκεκριμένα τη Μασαχουσέτη - και μετακόμισε στην Ινδία πριν από περίπου 10 χρόνια για να σπουδάσει γιόγκα και διαλογισμό στο Ταμίλ Ναντού.

Εκεί γνώρισε τον σύζυγό της - σε ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης, η αστυνομία τον ονόμασε Satish. Η αστυνομία λέει ότι πιστεύει ότι κάποια στιγμή ήρθε σε ρήξη με τον σύζυγό της.

Ορισμένες αναφορές λένε ότι έμεινε σε ένα ξενοδοχείο στη Γκόα για δύο ημέρες και στη συνέχεια ταξίδεψε στην πόλη Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας.

Αλλά δεν υπάρχει καμία σαφήνεια γύρω από το πότε και πώς κατέληξε στο δάσος όπου ανακαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η κα Kayi, η οποία αρχικά δεν μπορούσε να μιλήσει, επικοινωνούσε με την αστυνομία και τους γιατρούς γράφοντας σημειώσεις σε ένα μπλοκ. Μέσω αυτών κατηγόρησε τον σύζυγό της ότι την έδεσε στο δέντρο και ισχυρίστηκε ότι έμεινε χωρίς φαγητό και νερό για 40 ημέρες.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι της είχε χορηγηθεί μια "ένεση για ακραία ψύχωση" η οποία της κλείδωσε το σαγόνι και την εμπόδιζε να πιει νερό και ότι έπρεπε να της χορηγηθεί τροφή ενδοφλεβίως.

"Είμαι θύμα και επέζησα. Αλλά εκείνος το έσκασε από εδώ", ισχυρίστηκε.

Η αστυνομία λέει ότι δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς αυτούς και πιστεύει ότι είναι απίθανο κάποιος να επιβιώσει χωρίς φαγητό ή νερό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έχουν καταγράψει υπόθεση απόπειρας δολοφονίας κατά του συζύγου της και έχουν στείλει ομάδες στο Ταμίλ Ναντού, τη Γκόα και τη Μαχαράστρα για να ερευνήσουν περαιτέρω το θέμα. Ο σύζυγός της δεν έχει ακόμη εντοπιστεί από την αστυνομία και δεν έχει κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.