ΚΟΣΜΟΣ

Επιβεβαιώθηκε από το Εκλογικό Συμβούλιο η νίκη του Μαδούρο στην Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο 

AP Photo/Cristian Hernandez

Το 52% συγκεντρώνει ο νυν πρόεδρος Νικολά Μαδούρο στις εκλογές της Βενεζουέλας, σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, ενώ ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εντμούντο Γκονσάλες Ουρούτια προτιμήθηκε από το 43% των ψηφοφόρων.

Συγκεκριμένα, ο Μαδούρο συγκέντρωσε 6,4 εκατομμύρια ψήφους, ενώ ο Γκονσάλες 5,3 εκατομμύρια.

Ο επικεφαλής του Εκλογικού Συμβουλίου, το οποίο ελέγχεται από την κυβέρνηση, ενημέρωσε ότι το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές ανήλθε κοντά στο 60%, με 12,3 εκατ. ψηφοφόρους να προσέρχονται στην κάλπη σε σύνολο 21,3 εκατ. εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Για την καθυστέρηση στη μετάδοση των αποτελεσμάτων ο Αμορόσο είπε ότι οφείλεται σε «μαζικές κυβερνοεπιθέσεις από διάφορα σημεία του κόσμου κατά της τεχνολογικής υποδομής των εκλογικών αρχών και των μεγαλύτερων κρατικών εταιριών τηλεπικοινωνιών».

Διαφορετικά αποτελέσματα προβάλλει η αντιπολίτευση

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με τη δική της λεπτομερή καταμέτρηση ο Γκονσάλες έλαβε περίπου το 67% των ψήφων, κερδίζοντας με διαφορά σχεδόν 4 εκατομμυρίων ψήφων.

Δημιούργησε, δε, έναν ιστότοπο όπου ανέβασε σαρωμένα αντίγραφα των ψήφων, καλύπτοντας σχεδόν το 82% των μηχανημάτων που επεξεργάστηκαν την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Τα αντίγραφα τα είχαν λάβει πιστοποιημένα μέλη της αντιπολίτευσης μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης