ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανική επίθεση σε αεροπορική βάση και αποθήκες πυρομαχικών της Ρωσίας

Drone εκτοξεύει πύραυλο

Russian Defense Ministry Press Service via AP

Στην αεροπορική βάση Μοροζόφσκ της Ρωσίας, καθώς και  σε υποδομές αποθήκευσης καυσίμων σε τρεις περιοχές επιτέθηκε ο ουκρανικός στρατός, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο (3/8).

Η επίθεση στην αεροπορική βάση έπληξε μία αποθήκη πυρομαχικών, όπου οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αποθηκεύσει κατευθυνόμενες βόμβες αέρος-εδάφους, μεταξύ άλλων πυρομαχικών και εξοπλισμού.

«Η ρωσική πολεμική αεροπορία πρέπει να καταστραφεί όπου και αν βρίσκεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Είναι επίσης δίκαιο να βομβαρδίζονται ρωσικές αεροπορικές βάσεις. Χρειαζόμαστε αυτή την κοινή λύση μαζί με τους συμμάχους μας -μία λύση ασφάλειας», έγραψε στο Telegram, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Φωτιά σε δεξαμενές πετρελαίου

Η επίθεση κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων κι αποθηκευτικών χώρων με λιπαντικά στις περιοχές του Μπιέλγκοροντ, του Κουρσκ, και του Ροστόφ προκάλεσε φωτιά σε τουλάχιστον δύο δεξαμενές πετρελαίου, σύμφωνα με την αναφορά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Στη Ρωσία, τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ξέσπασε φωτιά στις δεξαμενές σε μία εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στην περιοχή Καμένσκι του Ροστόφ, μετά από μία επίθεση με drone.

Ο περιφερειάρχης του Μπέλγκοροντ ανέφερε επίσης, ότι από τις επιθέσεις με drone που είχαν εκτοξευτεί από την Ουκρανία προκλήθηκε φωτιά και σε μία εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου στην περιοχή αυτή, προσθέτοντας ότι η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης