ΚΟΣΜΟΣ

Στις 13 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί η ποινή του Χάντερ Μπάιντεν για την οπλοκατοχή

Στις 13 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί η ποινή του Χάντερ Μπάιντεν για την οπλοκατοχή

Ο γιoς του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ (κέντρο).

AP Photo/J. Scott Applewhite

Ο Χάντερ Μπάιντεν, ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα μάθει την ποινή που θα του επιβληθεί στις 13 Νοεμβρίου, αφού οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο για παράνομη οπλοκατοχή, σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο.

Η ποινή θα ανακοινωθεί από τη δικαστή Μαριέλεν Νορέικα οκτώ ημέρες μετά τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωποι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τη νυν αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις.

Η ποινή που προβλέπεται για κατηγορίες αντίστοιχες με αυτές του Χάντερ Μπάιντεν είναι 15-21 μήνες όμως σπανίως οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στις φυλακές, εφόσον τηρούν τους όρους υπό τους οποίους αφέθηκαν ελεύθεροι πριν από τη δίκη τους.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε εκδώσει μια ανακοίνωση μετά την καταδίκη του γιου του, αναφέροντας ότι αποδέχεται την κρίση του δικαστηρίου.

Ο Χάντερ Μπάιντεν είναι το πρώτο παιδί εν ενεργεία προέδρου που καταδικάζεται για ποινικό αδίκημα. Το δικαστήριο του Γουίλμινγκτον τον έκρινε ένοχο στις 11 Ιουνίου επειδή το 2018 αγόρασε ένα όπλο διαβεβαιώνοντας ψευδώς ότι δεν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών.