ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Αμερικανική απόπειρα πραξικοπήματος καταγγέλλει η κυβέρνηση Μαδούρο

Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης με πανό που ζητά να φύγει ο Μαδούρο και να είναι ελεύθερη η Βενεζουέλα 

AP Photo/Eraldo Peres

 Η νέα κυβέρνηση της Βενεζουέλας καταγγέλλει τις ΗΠΑ για απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση δέχεται επίθεση κουκουλοφόρων στα κεντρικά της γραφεία -

Αναλυτικά, το κίνημα με επικεφαλής την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Μαρία Κορίνα Ματσάντο ανακοίνωσε σήμερα (2/8) ότι τα κεντρικά του γραφεία υπέστησαν βανδαλισμούς.

Οπως είπαν εκπρόσωποι, έξι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε φρουρούς ασφαλείας του κατά τη διάρκεια της νύχτας και εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία του κινήματος στο Καράκας, πήραν εξοπλισμό και βανδάλισαν τους χώρους.

«Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις και την έλλειψη ασφαλείας τις οποίες υφιστάμεθα για πολιτικούς λόγους», ανέφερε το κίνημα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ιβάν Χιλ κατηγόρησε σήμερα (2/8) τις ΗΠΑ ότι ηγούνται αυτού που η κυβέρνηση χαρακτήρισε «απόπειρα πραξικοπήματος», εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων για το αμφισβητούμενο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στο κράτος της Λατινικής Αμερικής που πυροδότησε πολύνεκρες διαδηλώσεις.

Αμφισβητούν το αποτέλεσμα

Χώρες στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, του Μεξικού και της Κολομβίας, κάλεσαν την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομερείς καταμετρήσεις των ψήφων, αφότου το εκλογικό συμβούλιο ανακήρυξε τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο νικητή για τρίτη θητεία.

Ο Ιβάν Χιλ δήλωσε από την πλευρά του ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται «στην πρώτη γραμμή μιας απόπειρας πραξικοπήματος», καθώς το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αναγνώρισε μια μέρα νωρίτερα τον αντίπαλο του Μαδούρο και υποψήφιο της αντιπολίτευσης Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια ως νικητή των εκλογών.

Το Μπουένο Άιρες αναγνωρίζει τον Γκονζάλες
ως νικητή των εκλογών στη Βενεζουέλα

Η Αργεντινή αναγνώρισε σήμερα (2/8) τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Εντμούντο Γκονζάλες ως νικητή των αμφιλεγόμενων προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, συμφωνώντας με τις Ηνωμένες Πολιτείες που απέρριψαν τον ισχυρισμό του προέδρου Νικολάς Μαδούρο ότι ήταν ο νικητής των εκλογών.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε , χωρίς αμφιβολία ότι ο νόμιμος νικητής και εκλεγμένος πρόεδρος είναι ο Εντμούντο Γκονζάλες», δήλωσε με ανάρτηση της στο Χ η υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής Ντιάνα Μοντίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης