ΚΟΣΜΟΣ

Γεμίζουν τα «ταμεία» της Χάρις - Τον Ιούλιο συγκέντρωσε διπλάσιο ποσό από τον Τραμπ

Η Κάμαλα Χάρις

AP Photo/LM Oter

«Πρωταθλήτρια» στη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική της εκστρατεία αναδείχθηκε για τον μήνα Ιούλιο η Κάμαλα Χάρις καθώς κατάφερε να βάλει στα ταμεία της 310 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο περισσότερα από τα διπλάσια από τον Τραμπ το ίδιο χρονικό διάστημα που συγκέντρωσε 137 εκατ. δολάρια.    

Την Παρασκευή (2/8) το Politico ανέφερε ότι συνολικά η καμπάνια της Χάρις είχαν στη διάθεσή τους 377 εκατ. δολάρια 50 εκατ. περισσότερα από τα 327 εκατ. του Τραμπ.

Από τότε που μπήκε στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών που οδηγεί στο Λευκό Οίκο, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν για επανεκλογή του, η Χάρις έχει κινητοποιήσει τους Δημοκρατικούς σε όλη τη χώρα, με μια νέα δημοσκόπηση του Associated Press να αποκαλύπτει ότι περίπου οκτώ στους δέκα Δημοκρατικούς δηλώνουν ότι θα ήταν λίγο ή πολύ ικανοποιημένοι αν γινόταν η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία.

Επιπλέον, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της συντηρητικής ομάδας Competitiveness Coalition, η Χάρις προηγείται του Τραμπ στην Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν με 48% έναντι 45%, καθώς και 48% έναντι 46% αντίστοιχα. Οι δύο αντίπαλοι ισοψηφούν επίσης με 45% προς 45% στην πολιτεία-κλειδί του Μίσιγκαν.

Με τη Χάρις να κερδίζει έδαφος, η αντιπρόεδρος θα ταξιδέψει σε μεγάλες πολιτείες κλειδιά, όπως η Πενσυλβάνια, το Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν, η Βόρεια Καρολίνα, η Τζόρτζια, η Αριζόνα και η Νεβάδα, την επόμενη εβδομάδα για προεκλογικές εκδηλώσεις. Η Χάρις αναμένεται να ανακοινώσει τον υποψήφιο αντιπρόεδρό της μέχρι την Τρίτη (6/8), με τον κυβερνήτη της Μινεσότα, Τιμ Γουόλτς, τον κυβερνήτη της Πενσιλβάνια, Τζος Σαπίρο, τον κυβερνήτη του Ιλινόις, Τζέι Μπι Πρίτζκερ, τον κυβερνήτη του Κεντάκι, Άντι Μπέσιαρ, τον γερουσιαστή της Αριζόνα, Μαρκ Κέλι και τον υπουργό Μεταφορών, Πιτ Μπούτιγκιγκ, να φέρονται ως τελικοί υποψήφιοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης