ΚΟΣΜΟΣ

Ανταλλαγή κρατουμένων: Ελεύθεροι και 26 Τούρκοι από επτά χώρες

Ανταλλαγή κρατουμένων: Ελεύθεροι  και 26 Τούρκοι από επτά χώρες

To Λευκό Παλάτι στην Αγκυρα 

Presidential Complex of Turkiye / Wikipedia

Είκοσι έξι άτομα που κρατούνταν σε φυλακές σε επτά διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, ανταλλάχθηκαν σήμερα σε μια μεγάλη ανταλλαγή κρατουμένων στην Άγκυρα, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι τα 26 άτομα προέρχονταν επίσης από φυλακές της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Σλοβενίας, της Νορβηγίας και της Λευκορωσίας.

Μεταξύ αυτών που ανταλλάχθηκαν περιλαμβάνονται ο Αμερικανός δημοσιογράφος της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς και ο Αμερικανός πρώην πεζοναύτης Πολ Γουίλαν, ο οποίος είχε φυλακιστεί στη Ρωσία, ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Και από Βερολίνο

Ο Βαντίμ Κράζικοφ, γνωστός και ως «δολοφόνος του Tiergarten», ο οποίος το 2019 δολοφόνησε στο κέντρο του Βερολίνου έναν Γεωργιανό που είχε λάβει μέρος στον Δεύτερο Πόλεμο της Τσετσενίας, περιλαμβάνεται, σύμφωνα με την BILD, στην ανταλλαγή κρατουμένων που συμφωνήθηκε μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο 58χρονος Κράζικοφ, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του Ζελιμχάν Κανγκοσβίλι στις 23 Αυγούστου του 2019 στο πάρκο Tiergarten του Βερολίνου, κατ΄εντολήν της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας FSB, βρίσκεται ήδη καθ' οδόν προς τη Ρωσία.