ΚΟΣΜΟΣ

Το κτήριο στο οποίο φέρεται να δολοφονήθηκε ο ηγέτης της Χαμάς στην Τεχεράνη

Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη (Φωτογραφία αρχείου)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια φωτογραφία ενός κτηρίου, όπου φέρεται ότι δολοφονήθηκε ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη, ανήρτησε αναλυτής των New York Times.

«Γεωεντοπισμός του κτηρίου στη βόρεια Τεχεράνη όπου φέρεται να δολοφονήθηκε ο Ισμαήλ Χανίγια: 35.81931, 51.41559. Ιρανός αξιωματούχος μοιράστηκε την εικόνα με @farnazfassihi και κυκλοφορεί στο Telegram. Στην ανατολική πλευρά του κτηρίου διακρίνονται πράσινα υφάσματα και μπάζα», αναφέρει ο αναλυτής Christiaan Triebert στην ανάρτησή του.

Σημειώνεται ότι όπως μετέδωσε χθες, Τετάρτη 31/07 το σαουδαραβικό πρακτορείο Al Hadath, η δολοφονία του Χανίγια πραγματοποιήθηκε με κατευθυνόμενο πύραυλο που στόχευε την κατοικία στην οποία διέμενε στην Τεχεράνη.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι ο πύραυλος έπληξε το κτήριο γύρω στις 2:00 τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (23:30 BST) - κάτι που αναφέρουν επίσης τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Το Fars News, το οποίο συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, ανέφερε επίσης ότι ο Χανίγια βρισκόταν σε μια κατοικία βετεράνων στο βόρειο τμήμα της Τεχεράνης και ότι σκοτώθηκε από «βλήμα αέρος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης