ΚΟΣΜΟΣ

BBC: Οι πρώτες πληροφορίες για το πώς δολοφονήθηκε ο Χανίγια

BBC: Οι πρώτες πληροφορίες για το πώς δολοφονήθηκε ο Χανίγια

Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια (Φωτογραφία αρχείου)

(AP Photo/Vahid Salemi)

Η δολοφονία του ανώτερου στελέχους της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, πραγματοποιήθηκε με κατευθυνόμενο πύραυλο που στόχευε την ιδιωτική του κατοικία στην Τεχεράνη, αναφέρουν πηγές από το σαουδαραβικό πρακτορείο Al Hadath, τις οποίες επικαλείται το BBC.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι ο πύραυλος έπληξε το κτήριο γύρω στις 2:00 τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (23:30 BST) - κάτι που αναφέρουν επίσης τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Το Fars News, το οποίο συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, αναφέρει επίσης ότι ο Χανίγια βρισκόταν σε μια κατοικία βετεράνων στο βόρειο τμήμα της Τεχεράνης και ότι σκοτώθηκε από «βλήμα αέρος».

Την πληροφορία ότι ο ηγέτης της Χαμάς δολοφονήθηκε στο Ιράν δημοσιοποίησαν επίσης οι Φρουροί της Επανάστασης — επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας — σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Νωρίς σήμερα το πρωί χτυπήθηκε η κατοικία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, με αποτέλεσμα το θάνατο του ίδιου και ενός από τους σωματοφύλακές του. Τα αίτια διερευνώνται και θα ανακοινωθούν σύντομα», ανέφεραν οι Φρουροί της Επανάστασης.

Διενεργείται έρευνα από τις ιρανικές αρχές για τη δολοφονία και τα ευρήματα αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Ειδικότερα όπως έγινε γνωστό ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς δολοφονήθηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, όπου είχε μεταβεί για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, του Μασούντ Πεζεσκιάν, χθες Τρίτη.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, ο Χανίγια σκοτώθηκε μαζί με τον σωματοφύλακά του σε, όπως είπε, ισραηλινή επιδρομή στο σπίτι του.