ΚΟΣΜΟΣ

Στάση αναμονής από το Ισραήλ για τη δολοφονία Χανίγια

Ισραηλινός στρατός

(AP Photo/Tsafrir Abayov)

Στάση αναμονής κρατάει αυτή την ώρα ο ισραηλινός στρατός, μετά τη δολοφονία στην Τεχεράνη του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισραήλ Χανίγια, την οποία η παλαιστινιακή οργάνωση επιρρίπτει στο Ισραήλ.  Σε δημοσίευσή στον λογαριασμό του X, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι, σημειώνει ότι «δεν υπάρχουν αλλαγές στην πολιτική άμυνας της χώρας». Το Ισραήλ δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση.

«Αυτή τη στιγμή, ο IDF αξιολογεί την κατάσταση. Εάν αποφασιστούν οποιεσδήποτε αλλαγές, θα ενημερώσουμε αμέσως το κοινό στις πλατφόρμες του IDF και της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου. Πρέπει να ενημερώνεστε και να ενεργείτε σύμφωνα με τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου» έγραψε ο Χαγκάρι.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως, ο ισραηλινός στρατός είχε πει στο CNNi ότι «δεν απαντούν σε δημοσιεύματα των ξένων μέσων ενημέρωσης», αφού τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια σκοτώθηκε στο Ιράν.

Στο μεταξύ, ο ακροδεξιός Ισραηλινός υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αμιτσάι Ελιγιάχου, δήλωσε ότι ο θάνατος του Χανίγια «κάνει τον κόσμο καλύτερο».

Ο Ελιγιάχου ξεκινά την ανάρτηση στο X, λέγοντας: «Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε τον κόσμο από αυτή τη βρωμιά».

Και συνεχίζει: «Όχι άλλες φανταστικές συμφωνίες ειρήνης-παράδοσης, όχι άλλο έλεος για αυτούς».

Λέει επίσης ότι «το σιδερένιο χέρι που θα τους χτυπήσει» θα «ενδυναμώσει την ικανότητά μας να ζούμε ειρηνικά με όσους επιθυμούν την ειρήνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης