ΚΟΣΜΟΣ

«Θέλαμε να στείλουμε πολύ ισχυρό μήνυμα» - Η πρώτη ισραηλινή αντίδραση για το χτύπημα στη Βηρυτό

Κτήριο που χτυπήθηκε από τους Ισραηλινούς στη Βηρυτό

AP Photo/Hussein Malla

Το Ισραήλ ήθελε να στείλει «ένα πολύ ισχυρό μήνυμα» με το χτύπημα της Τρίτης  (30/7) στη νότια Βηρυτό, αλλά ελπίζει να αποφύγει περαιτέρω κλιμάκωση.

Αυτό δήλωσε στο CNNi ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος.

«Δεν θέλουμε αυτό να κλιμακωθεί σε έναν ευρύτερο πόλεμο και τελικά το αν θα κλιμακωθεί ή όχι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς αντιδρά τώρα η Χεζμπολάχ», ανέφερε ακόμη.

Από την επίθεση που είχε σαν στόχο ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ σύμφωνα με πηγή πολύ κοντά στην οργάνωση, δύο τουλάχιστον είναι οι νεκροί η οποία σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (30/7) και επτά οι τραυματίες.

Η επίθεση είχε σαν στόχο τον διοικητή της Χεζμπολάχ που «ευθύνεται» για την προχθεσινή επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν με τους 12 νεκρούς.

Το Κανάλι 14 μετέδωσε ότι η ισραηλινή πλευρά πιστεύει ότι ο διοικητής της Χεζμπολάχ τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.

Μάλιστα ο στρατός τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού και οι Ισραηλινοί που ζουν στα σύνορα με το Λίβανο κλήθηκαν να παραμείνουν στα καταφύγια.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ΝΝΑ η επίθεση πραγματοποιήθηκε με drone το οποίο έριξε τρεις πυραύλους.

Ο διοικητής της Χεζμπολάχ που έγινε στόχος της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Βηρυτό πριν από λίγο καιρό αναφέρεται από πολλά μέσα ενημέρωσης ότι είναι ο Φουάντ Σουκρ, επίσης γνωστός ως Χατζ Μοχσίν, ανώτερος σύμβουλος του ηγέτη της Χασάν Νασράλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης