ΚΟΣΜΟΣ

Δύο παιδιά νεκρά και έξι σοβαρά τραυματισμένα στο νοσοκομείο από επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ

Αστυνομικοί στον τόπο του εγκλήματος, εκλει που ένας 17χρονος μαχαίρωσε τουλάχιστον 13 άτομα, τα εννέα παιδιά. Δύο από τα παιδιά υπέκυψαν στα τραύματά τους.

EPA/ADAM VAUGHAN

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν και άλλοι έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα (29/7) στο Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας (στα βόρεια του Λίβερπουλ) ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μέρσεϊσάιντ. Σερένα Κένεντι δήλωσε ότι δύο παιδιά σκοτώθηκαν σε μια «άγρια επίθεση»

Για την επίθεση έχει συλληφθεί ένας 17χρονος από το χωριό Μπανκς στο Lancashire και με καταγωγή από το Κάρντιφ, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ενοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ύποπτο και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι.

Οι εννέα από τους τραυματίες είναι παιδιά και τα έξι από αυτά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Κρίσιμη θεωρείται επίσης η κατάσταση και των δύο ενήλικων τραυματιών, σύμφωνα με τη Σερένα Κένεντι.

Οπως μεταδίδει ο Guardian, τα παιδιά ηλικίας έξι έως 11 ετών, ήταν σε ένα μάθημα γιόγκα και χορού με θέμα την Τέιλορ Σουΐφτ στο Hart Space, ένα στούντιο που φιλοξενεί επίσης μαθήματα προγεννητικής αγωγής στη βορειοδυτική παραθαλάσσια πόλη. Το μάθημα που διεξαγόταν από δύο δασκάλους, επρόκειτο να ολοκληρωθεί το μεσημέρι, μόλις 10 λεπτά μετά την επίθεση.

Εγκληματολόγοι στην οδό Χαρτ, στο Σάουθπορτ της Βρετανίας, όπου 17χρονος μαχάιρωσε 13 άτομα, μεταξύ των οποίων 8 παιδιά.

EPA/ADAM VAUGHAN

Νωρίτερα οι αρχές ανέφεραν ότι τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα και ότι η επίθεση δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Μήνυμα Στάρμερ

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «βαθύτατα σοκαρισμένο» από την επίθεση με μαχαίρι που στοίχισε τη ζωή σε δύο παιδιά σήμερα το πρωί, σε μια σχολή χορού της βορειοδυτικής Αγγλίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ.

«Τα σημερινά γεγονότα είναι πραγματικά φρικτά και ξέρω ότι ολόκληρη η χώρα είναι βαθύτατα σοκαρισμένη», είπε ο πρωθυπουργός μπροστά στις κάμερες βρετανικών τηλεοπτικών δικτύων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης