ΚΟΣΜΟΣ

Η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν εκπαιδεύεται για να «πατήσει το κουμπί»

Η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν εκπαιδεύεται για να «πατήσει το κουμπί»

Η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Τζου Αέ

AP Photo/Ahn Young-joon

Την κόρη του Τζου Άε προορίζει για επόμενη ηγέτιδα της Βόρειας Κορέας ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος ήδη έχει αρχίσει να την εκπαιδεύει για τον σκοπό αυτό. 

Την είδηση για το μέλλον της ηγεσίας της χώρας, μετέδωσε νωρίτερα την Δευτέρα (29/7) το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο την υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας.

Άγνωστο παραμένει, όμως, εάν η Τζου Άε θα αναλάβει προοπτικά και τα πολιτικά καθήκοντα του πατέρα της ή μόνο τις δημόσιες υποχρεώσεις του.

Η πρώτη φορά που η Τζου Άε εμφανίστηκε δημόσια ήταν σε εκτόξευση πυραύλου τον Νοέμβριο του 2022. Έκτοτε έκανε πέντε δημόσιες εμφανίσεις μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου 2023. Τα κρατικά μέσα αρχικά την αποκαλούσαν «αγαπημένη» κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν αλλά σύντομα ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το επίθετο «σεβαστή», το οποίο προορίζεται μόνο για τα υψηλά ιστάμενα μέλη της βορειοκορεατικής κοινωνίας, όπως οι γονείς της.

Μερικοί αναλυτές εκτιμούν πως έχει επιλεγεί ως διάδοχος του πατέρα της, γεγονός που θα μπορούσε να την κάνει την πρώτη γυναίκα που υπηρέτησε ως ανώτατη ηγέτιδα του κράτους.