ΚΟΣΜΟΣ

Νέο σαμποτάζ στη Γαλλία στα δίκτυα οπτικών ινών - Τα πρώτα στοιχεία για την δολιοφθορά στα τρένα

Ταξιδιώτες χάνουν το δρομολόγιο τρένου μετά από σαμποτάζ 

AP Photo/Moises Castillo

Δολιοφθορές στα δίκτυα οπτικών ινών πολλών παρόχων σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (28/7) σε έξι περιφέρειες της Γαλλίας, λίγα μόλις 24ωρα αφού σαμποτάζ στα τρένα «παρέλυσε» το Παρίσι την ημέρα τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Οι περιφέρειες που επλήγησαν βρίσκονται στην νοτιοανατολική, την νοτιοδυτική, την ανατολική και την βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο διευθυντής της εταιρείας οπτικών ινών Netalis, επιβεβαιώνει ότι τα καλώδια μεγάλων αποστάσεων κόπηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Οι σύνδεσμοι λειτουργούν μέσω εφεδρικών διαδρομών, αλλά θα υπάρξουν προβλήματα για μερικές ώρες» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Nicolas Guillaume, προβλήματα παρατηρούνται στο Μονπελιέ, τη Μασσαλία.

Το Παρίσι, η «καρδιά» των Ολυμπιακών Αγώνων δεν επλήγη σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με τη Le Monde.

Τον Απρίλιο του 2022, μια σειρά δολιοφθορών σε πολλά καλώδια οπτικών ινών προκάλεσε σημαντικές διακοπές στο δίκτυο. Η έρευνα για το περιστατικό είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Το περιστατικό ακολουθεί τρεις ημέρες μετά από συντονισμένες ενέργειες δολιοφθοράς που παρέλυσαν τις υπηρεσίες τρένων υψηλής ταχύτητας λίγες μόλις ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, διακόπτοντας το ταξίδι για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Ποιοι βρίσκονται πίσω από το σαμποτάζ στα τρένα

Πίσω από το σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας TGV της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων SNCF, που έγινε ανήμερα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, φέρεται να βρίσκονται «ακροαριστεροί», δήλωσε την Δευτέρα (29/7) ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

«Ταυτοποιήσαμε το προφίλ διαφόρων ανθρώπων» δήλωσε ο Νταρμανέν στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 TV όσον αφορά την έρευνα για τους δολιοφθορείς. Ο τρόπος που έδρασαν αυτοί φέρει τα χαρακτηριστικά ακροαριστερών, σημείωσε..

Όλα τα τρένα κινούνται από το πρωί της Δευτέρας κανονικά, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών Πατρίς Βεργκριέτ στον ραδιοσταθμό RTL.

Να σημειωθεί πως, περίπου 800.000 άνθρωποι αντιμετώπισαν πρόβλημα στις μετακινήσεις τους λόγω των κακόβουλων αυτών ενεργειών, μεταξύ των οποίων 100.000 που χρειάστηκε να ακυρωθούν άμεσα τα δρομολόγια των τρένων τους, πρόσθεσε ο Βεργκριέτ, σημειώνοντας ότι το κόστος για την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF θα είναι σημαντικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης