ΚΟΣΜΟΣ

Σαμποτάζ στα γαλλικά τρένα: Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία

Ταξιδιώτης έχασε το δρομολόγιο του τρένου του μετά την δολιοφθορά στα γαλλικά τρένα 

AP Photo/Mark Baker

Κανονικά κινούνται πλέον όλα τα τρένα υψηλής ταχύτητας (TGV) του σιδηροδρομικού δικτύου της Γαλλίας, τρεις ημέρες μετά τη δολιοφθορά που υπέστησαν κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

«Σας το επιβεβαιώνω, σήμερα (29/7 το πρωί, όλα τα τρένα κινούνται, και στην γραμμή Est, που εξυπηρετεί την ανατολική Γαλλία, την γραμμή Atlantique, που εξυπηρετεί τη δυτική Γαλλία, όπου είχαν αποκατασταθεί μερικώς ήδη από την Κυριακή (28/7) και στην γραμμή Nord, που εξυπηρετεί τη βόρεια Γαλλία, όπου την Κυριακή είχαμε τρία στα τέσσερα τρένα» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Πατρίς Βεργκριέτ, μιλώντας στο RTL.

Υπενθυμίζεται ότι, περισσότεροι από 800.000 ταξιδιώτες επηρεάστηκαν από το σαμποτάζ στους γαλλικούς σιδηροδρόμους (SNCF).

Αν και δεν έχει γίνει καμία ανάληψη ευθύνης, είναι δύσκολο να μην υπάρξει σύνδεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ήδη ο εισαγγελέας του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για τις εμπρηστικές επιθέσεις και δήλωσε ότι το έγκλημα επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

Η εισαγγελία δήλωσε ότι έχει «δικαιοδοσία για εγκλήματα που αφορούν την υποβάθμιση της περιουσίας και απειλούν τα θεμελιώδη συμφέροντα του έθνους».

Είπε ότι τα εγκλήματα που περιλαμβάνουν «υποβάθμιση και απόπειρα υποβάθμισης με επικίνδυνα μέσα σε οργανωμένη ομάδα» μπορούν να επισύρουν ποινή φυλάκισης 20 ετών και πρόστιμα ύψους 150.000 ευρώ.

Γάλλοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν τις επιθέσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας ως «εγκληματικές ενέργειες» και δήλωσαν ότι διερευνούν αν συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης