ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Απειλές κατά Ισραηλινών αθλητών στο Παρίσι - Ξεκίνησαν έρευνα οι Γάλλοι

H ομάδα του Ισραήλ κατά την παρέλαση στην τελετή έναρξης στον Σηκουάνα 

AP Photo/Alessandra Tarantino

Έρευνα σχετικά με τις απειλές θανάτου που δέχθηκαν τρεις Ισραηλινοί αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ξεκίνησε η γαλλική αστυνομία, όπως έκανε γνωστό η εισαγγελία του Παρισιού.

Παράλληλα οι αξιωματικοί κατά του ηλεκτρονικού εγκλήματος ερευνούν τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων των αθλητών στα κοινωνικά δίκτυα την Παρασκευή (26/7) και επιδιώκουν την αφαίρεσή τους, ανέφεραν οι εισαγγελείς σε ανακοίνωσή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ισραηλινοί αθλητές στους Αγώνες συνοδεύονται από και προς τα αγωνίσματα από επίλεκτες τακτικές μονάδες και τους παρέχεται 24ωρη προστασία καθ' όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, η Σιν Μπετ, βοηθά στην ασφάλεια.

Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε ό, τι αφορά τους Ισραηλινούς αθλητές ήρθαν στον απόηχο απειλών που δέχθηκαν πριν από τους Ολυμπιακούς να μην πατήσουν το πόδι τους στο Παρίσι καθώς έρχεται μια επανάληψη των γεγονότων των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου του 1972 όταν μέλη της οργάνωσης Μαύρος Σεπτέμβρης εισέβαλε στο Ολυμπιακό Χωριό, πήρε ομήρους 11 Ισραηλινούς αθλητές τους οποίους σκότωσαν μαζί με ένα Γερμανό αστυνομικό.

Εξάλλου η Γαλλία δέχθηκε ισχυρό χαστούκι με το σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό της δίκτυο το οποίο παρέλυσε λίγες ώρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και το τελευταίο που θέλει είναι να βρεθεί υπόλογη για ένα γεγονός που έχει να κάνει με την ασφάλεια.

Σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη (25/7), η Εθνική Διεύθυνση Κυβερνοχώρου του Ισραήλ ανέφερε ότι έπειτα από έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι Ιρανοί χάκερς δημιουργούσαν κανάλια κοινωνικής δικτύωσης για να δημοσιεύουν προσωπικά στοιχεία για τα μέλη της ισραηλινής αποστολής και να τους στέλνουν απειλητικά μηνύματα.

Την ίδια ημέρα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ προειδοποίησε τον Γάλλο ομόλογό του για μια πιθανή συνωμοσία που υποστηρίζεται από το Ιράν με στόχο Ισραηλινούς αθλητές και τουρίστες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η ιρανική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στις αρχές των ομάδων αντίστασης- τα ψέματα και η εξαπάτηση δεν μπορούν να αλλάξουν τους ρόλους του ενάγοντος και του κατηγορούμενου».

Υπό κράτηση 15χρονος Γάλλος που απείλησε τον Ισραηλινό πρόεδρο

Σε μία άλλη εξέλιξη υπό κράτηση τέθηκε ένας 15χρονος Γάλλος σε σχέση με απειλητικό μήνυμα που έκανε διαδικτυακά κατά του προέδρου του Ισραήλ Ισάακ Χέρτζογκ όπως ανέφερε η Le Parisien.

Ο νεαρός φέρεται να ομολόγησε ότι απείλησε τον Χέρτζογκ, ο οποίος βρισκόταν στο Παρίσι για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με την L’Équipe οι Αρχές ενημερώθηκαν για την απειλή από την ιστοσελίδα Φάτρος της γαλλικής κυβέρνησης στην οποία οι χρήστες μπορούν να αναφέρουν παράνομο υλικό.

Η απειλή ερευνήθηκε από την αντιτρομοκρατική ομάδα της τοπικής αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης