ΚΟΣΜΟΣ

Ο Tραμπ στηρίζει άνευ όρων το Bitcoin - Τάσσεται κατά του «κρατικού καταναγκασμού»

Ο Tραμπ στηρίζει άνευ όρων το Bitcoin - Τάσσεται κατά του «κρατικού καταναγκασμού»

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

AP Photo/Matt Kelley

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε πως θα είναι «πρόεδρος υπέρ της καινοτομίας και υπέρ του bitcoin που χρειάζεται η Αμερική», εφόσον επικρατήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Το bitcoin αντιπροσωπεύει την ελευθερία, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία έναντι του κρατικού καταναγκασμού και του ελέγχου της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις», είπε ο κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια συνεδρίου του τομέα των κρυπτονομισμάτων στην πόλη Νάσβιλ του Τενεσί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε πως αν επικρατήσει, όχι μόνο θα «κρατήσει το 100%» των bitcoin που διακρατεί «η αμερικανική κυβέρνηση», αλλά θα αναγορεύσει το ψηφιακό νόμισμα σε «σκληρό πυρήνα των εθνικών στρατηγικών αποθεμάτων».

«Αυτή θα είναι η πολιτική της κυβέρνησής μου», διαβεβαίωσε, παροτρύνοντας τους αμερικανούς κατόχους κρυπτονομισμάτων «να μην πουλήσουν ποτέ» τα bitcoin τους.

«Αν δεν υιοθετήσουμε τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία του bitcoin, θα το κάνει η Κίνα», επανέλαβε εξάλλου. «Η μοίρα της Αμερικής είναι να ηγείται, να ξεπερνά τους αντιπάλους της και δεν θα εκχωρήσουμε τις βιομηχανίες μας σε κανέναν», πέταξε.

Αναγνώρισε πάντως πως για το mining, δηλαδή την «εξόρυξη», την επιβεβαίωση συναλλαγών επ’ αμοιβή και την «παραγωγή» bitcoin και αλυσίδων blockchains, θα χρειαστούν «τεράστιες ποσότητες ηλεκτρισμού».

«Θα κατασκευάζουμε ηλεκτρικούς σταθμούς στις εγκαταστάσεις [...] Θα χρησιμοποιούμε ορυκτά καύσιμα, γιατί θα είμαστε υποχρεωμένοι. Θα χρησιμοποιούμε πυρηνική ενέργεια», είπε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στην βασική του, όπως όλα δείχνουν, αντίπαλο για την προεδρία των ΗΠΑ, την οποία χαρακτήρισε «τρελή της ριζοσπαστικής αριστεράς» που «τάσσεται εναντίον των κρυπτονομισμάτων».